Studiu: Călătoriile şi întâlnirile sunt activităţile de care le este cel mai dor românilor

  • Călătoriile sunt pe primul loc în preferinţele românilor atunci când vine vorba de revenirea la normal, mai ales în rândul celor cu venituri mai ridicate.
  • 38% dintre respondenţi îşi doresc să poată călători din nou ca înainte, arată un studiu Reveal Marketing Research.
313 afișări
Imaginea articolului Studiu: Călătoriile şi întâlnirile sunt activităţile de care le este cel mai dor românilor

Călătoriile şi întâlnirile sunt activităţile de care le este cel mai dor românilor-studiu

Contextul COVID-19 a dus la schimbarea stilului de viaţă, de la locul de muncă, la hobby-uri şi ieşiri cu prietenii. Schimbarea a fost cuvântul-cheie pentru anul 2020, iar acest lucru a declanşat emoţii cât mai diverse posibil din partea oamenilor. Reveal Marketing Research a vrut să afle care sunt activităţile care le lipsesc cel mai mult românilor şi la care şi-ar dori să se întoarcă mai repede.

48% dintre familiile moderne, urmate de 46% dintre tinerii profesionişti afirmă că le este dor de călătorii. Aproximativ o treime dintre maturii fără partener a menţionat acelaşi lucru, potrivit datelor Reveal Marketing Research.

Întrebaţi ce activităţi ar dori cel mai mult să revină cât mai repede la normal, românii au selectat în proporţie de 25% întâlnirile cu familia şi prietenii. Procentele sunt similare pentru toate segmentele analizate: familiile tradiţionale sunt la egalitate cu maturii fără partener în privinţa acestei opţiuni, ambele categorii înregistrând un procent de 27%. Dintre toate segmentele, tinerii au bifat în cea mai mare măsură această opţiune, 40% dintre aceştia afirmând că îşi doresc să se poată întâlni în condiţii normale cu prietenii şi familiile lor (milenialii – 20%, tinerii profesionişti – 20%).

Activităţile de recreere sunt şi ele printre opţiunile românilor atunci când se gândesc la ce şi-ar dori să revină la normal, mai ales pentru persoanele singure. Conform Reveal Marketing Research, 23% dintre maturii fară partener îşi doresc să poată ieşi din nou în oraş ca înainte sau să îşi poată practica hobby-urile, fiind urmaţi de mileniali cu un procent de 22%.

Interesant este faptul că revenirea la job nu se află în topul dorinţele românilor în legătură cu reluarea activităţilor aşa cum erau ele înaintea izbucnirii pandemiei. Doar 1 din 10 români au menţionat această opţiune. Dintre segmentele analizate, doar 13% dintre tinerii profesionişti şi 8% din familiile moderne au declarat că îşi doresc să revină la normal mai repede mersul la serviciu. Datele ne sugerează faptul că romanii au reuşit să se adapteze noii realităţii şi să îşi poată îndeplini munca, indiferent de locaţie.

Cumpărăturile în magazinele fizice se află printre ultimele opţiuni selectate de respondenţi – doar 4% dintre români au bifat această activitate. O explicaţie ar putea fi faptul că magazinele fizice sunt deschise, în continuare, iar schimbările apărute vizează doar masurile de protecţie împotriva răspândirii noului coronavirus. Aşadar, românilor nu le este dor să facă cumpărături în magazinele fizice, deoarece aceasta este o activitate pe care o desfăşoară şi în prezent. Pe de altă parte, observăm şi tendinţa oamenilor de a se îndrepta spre mediul online din ce în ce mai mult. Conform unui studiu anterior Reveal Marketing Research, 43% dintre români afirmă că fac cumpărături online într-o săptămână obişnuită.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici