Studiu: creşteri fulminante de oferte de locuri de muncă în domeniile lovite de pandemie

Modificări spectaculoase s-au produs pe piaţa muncii din România la trei luni de la ridicarea restricţiilor. Aproape 130.000 de joburi au apărut şi s-au înregistrat creşteri fulminante în domeniile cele mai lovite de pandemie turism, horeca, evenimente, arată un studiu eJobs.

459 afișări
Imaginea articolului Studiu: creşteri fulminante de oferte de locuri de muncă în domeniile lovite de pandemie

Studiu: creşteri fulminante de oferte de locuri de muncă în domeniile lovite de pandemie

Potrivit specialiştilor eJobs, ridicarea restricţiilor, la începutul lunii martie, a reactivat sectoarele puternic afectate de pandemie, dar şi pe candidaţii care aşteptau această revenire. Cele aproape 130.000 de joburi nou apărute pe piaţă din martie şi până acum, reprezintă o creştere cu peste 30% a numărului de oportunităţi pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă comparativ cu anteriorul trimestru.

Studiul mai arată că retailul a continuat să domine topul sectoarelor cu cele mai multe poziţii noi.

O schimbare interesantă şi oarecum neaşteptată pentru aceste trei luni a fost reprezentată de creşterea numărului de joburi remote. Cifrele eJobs.ro arată un total de 11.500 de joburi în perioada martie-iunie 2022, de aproape trei ori mai multe decât în acelaşi interval de timp din 2021 şi cu 60% peste nivelul înregistrat în trimestrul anterior.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici