Studiu: femeile sunt mai predispuse la erupţii cutanate în urma injecţiei cu serul Moderna

Un studiu japonez arată că femeile sunt mai predispuse la erupţii cutanate în urma injecţiei cu o doză de vaccin anti-COVID produs de Moderna, potrivit Reuters.

367 afișări
Imaginea articolului Studiu: femeile sunt mai predispuse la erupţii cutanate în urma injecţiei cu serul Moderna

Studiu: femeile sunt mai predispuse la erupţii cutanate în urma injecţiei cu serul Moderna

Un studiu efectuat în Japonia a constatat că femeile au fost mult mai predispuse decât bărbaţii să dezvolte efecte secundare de tip erupţie cutanată după o primă doză de vaccin COVID-19 de la Moderna Inc.

Studiul efectuat pe 5.893 de participanţi între mai şi noiembrie anul trecut a arătat că 22,4% dintre femei au dezvoltat reacţii cutanate întârziate după prima injecţie, comparativ cu 5,1% dintre bărbaţi.

Simptomele au fost uşoare şi nu au fost considerate o contraindicaţie a vaccinului pe bază de ARNm, potrivit raportului publicat la 1 iunie în Journal of the American Medical Association.

Reacţiile cutanate întârziate, care apar la şase zile de la injecţie, au fost raportate ca un eveniment advers rar şi în Statele Unite şi Europa, potrivit autorilor de la Spitalul Central al Forţelor de Autoapărare din Tokyo.

Dar incidenţele par să fie mai mari în Japonia, au scris ei, poate din cauza unei mai mari conştientizări a acestor simptome în această ţară. Probabilitatea mai mare în rândul femeilor se poate explica prin diferenţele de greutate, prin factorii hormonali şi prin factorii de mediu, au mai spus specialiştii.

Reprezentanţii Moderna din Statele Unite şi Japonia nu au comentat rezultatele studiului, precizează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vaccin,
erupţii,
studiu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici