Studiu: Peste 64% dintre turişti români au deja planuri de călătorie pentru sezonul estival

Românii se pregătesc încă de pe-acum pentru sezonul estival, potrivit unui studiu recent, care arată că peste 64% dintre turişti români au deja planuri de călătorie pentru această vară.

328 afișări
Imaginea articolului Studiu: Peste 64% dintre turişti români au deja planuri de călătorie pentru sezonul estival

Studiu: Peste 64% dintre turişti români au deja planuri de călătorie pentru sezonul estival

64.5% dintre participanţii la un sondaj realizat de Vola.ro susţin că au planuri pentru vacanţă în următoarele 3 luni, 28.2% vor să călătorească în următoarele 3-6 luni, în timp ce 7% îşi doresc acest lucru în următoarele 6-9 luni.

În ceea ce priveşte organizarea viitoarei vacanţe, 50% dintre participanţii la studiu spun că au ales deja destinaţia, dar nu au cumpărat biletele de avion. 30.6% dintre respondenţi nu au nimic planificat încă, pe când 17.2% susţin că întreaga lor vacanţă este deja achitată şi planificată.

De asemenea, 55.9% îşi doresc mai multe city-break-uri pentru această vară, semn că excursiile scurte în Europa, de 3-5 zile, încă sunt în topul preferinţelor români. La polul opus, 40.9% dintre respondenţi au votat opţiunea unui concediu prelungit. Cât despre luna aleasă pentru vacanţă, septembrie este luna preferată de călătorie a românilor (29.6% dintre respondenţi au ales această opţiune), mai ales că, în mod tradiţional, preţurile sunt reduse la finalul sezonului estival. Iunie este luna mai puţin preferată, cu 19.9% dintre voturi, în timp ce iulie şi august îşi împart aproape în mod egal restul procentelor.

78% dintre turişti spun că vor alege din nou destinaţiile europene în acest sezon. Există, însă, un interes crescut şi pentru zonele non-europene: 14.7% dintre respondenţi vor să-şi petreacă vacanţa în afara continentului, ţări precum Israel, Iordania, Emiratele Arabe, Thailanda, Mexic fiind opţiuni populare în rândul românilor.

Bineînţeles, nici România nu a fost uitată: 7.3% dintre români vor alege destinaţiile interne pentru concediul de vară.

Studiul a scos la iveală şi câteva criterii de care ţin cont românii atunci când îşi plănuiesc vacanţa. De exemplu, aceştia preferă să îşi rezerve concediul cu mai mult de o lună înainte (60.2%) sau cu o lună înainte (24.5%). Pentru cei care aleg să rezerve din timp vacanţa, avantajul este că se pot bucura de preţuri mai bune la biletele de avion, dar şi de o varietate mai mare privind destinaţiile din care pot alege.

În ceea ce priveşte organizarea propriu-zisă, 56.7% dintre respondenţi îşi rezervă vacanţa prin intermediul site-urilor de booking, 30.1% rezervă direct pe site-urile furnizorilor de servicii (direct
la compania aeriană sau la hotel), iar 13.2% aleg să recurgă la ajutorul unui consultant de călătorii sau la o agenţie de turism pentru un pachet complet de transport + cazare.

Atunci când vine vorba despre factorii pe care îi iau în considerare când aleg destinaţia de vacanţă, criteriile votate de români sunt următoarele: să găsească preţuri avantajoase la biletele de avion (44.6%), să fie o destinaţie în care nu au mai fost (38.4%), să ajungă repede, cu zbor direct (16.4%).

La capitolul buget alocat pentru biletele de avion, majoritatea voturilor au mers către două opţiuni: 53% dintre respondenţi sunt dispuşi să cheltuiască între 100 şi 300 de euro pentru ele, iar 36% dintre ei îşi doresc preţuri sub 100 de euro. Mai mult decât atât, avionul rămâne mijlocul de transport preferat de români pentru călătoriile din această vară (votat de 88.7% dintre respondenţi).

În ceea ce priveşte compania în care vor călători, respondenţii au ales variante multiple: 53% dintre participanţi spun că vor merge în vacanţă alături de partener/ă, 48.9% vor călători cu familia, 28% merg cu prietenii, iar 10.8% au ales opţiunea de a călători şi singuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici