Subprefectul de Timiş, despre cazul blocului în care 2 copii şi o femeie au murit: Datele preliminare arată că s-a împrăştiat pesticid

Subprefectul de Timiş, Daniel Cristian Franţescu, spune că autorităţile nu au deocamdată concluzii referitoare la ceea ce s-a întâmplat în blocul din care 2 copii şi o femeie au murit, dar datele preliminare arată că s-a împrăştiat cu pesticid.

490 afișări
Imaginea articolului Subprefectul de Timiş, despre cazul blocului în care 2 copii şi o femeie au murit: Datele preliminare arată că s-a împrăştiat pesticid

Subprefectul de Timiş, despre cazul blocului în care 2 copii şi o femeie au murit: Datele preliminare arată că s-a împrăştiat pesticid

„Nu ştim deocamdată ce s-a întâmplat, încercăm să aflăm cât de repede. Datele preliminare arată că s-a împrăştiat cu pesticid”, a declarat, pentru MEDIAFAX, subprefectul de Timiş, Daniel Cristian Franţescu.

La rândul lor, reprezentanţii DSP Timiş au declarat pentru MEDIAFAX că dezinsecţia a fost făcută la etajul al 4-lea al blocului.

Potrivit acestora, administratorul bocului şi cel al firmei care a făcut dezinsecţia urmează să fie audiaţi.

„Până acum ştim că la etajul 4 s-a făcut o dezinsecţie. Administratorului i s-au cerut contractele, date despre substanţa folosită, etc. 45 de persoane vor dormi la Liceul Silvic, după ce îşi fac analizele”, au spus reprezentanţii DSP Timiş.

Aceştia au prelevat mai multe probe din bloc, primele rezultate urmând să fie date publicităţii în 24 de ore.

Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecţie. Iniţial, victimele au chemat Ambulanţa, deoarece prezentau tulburări digestive, dar au refuzat să fie duse la spital. Ambulanţa a sesizat apoi autorităţile pentru că a fost chemată de mai multe ori la aceeaşi adresă. Purtătorul de cuvânt al Spitalul de copii „Louis Ţurcanu”, Mihai Gafencu, declara pentru MEDIAFAX că la spital sunt alţi 3 copii cu simptomele unei intoxicaţii.

Blocul a fost evacuat în totalitate.

Taguri:
bloc,
evacuare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici