Suceava: Bătrână înfometată, care locuia într-un fost grajd, găsită de poliţişti şi dusă la spital

O bătrână în vârstă de 80 de ani din comuna suceveană Stulpicani a fost preluată de poliţişti şi dusă la spital, după ce a fost găsită înfometată într-un bordei, fost grajd, unde trăia în condiţii inumane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

169 afișări
Imaginea articolului Suceava: Bătrână înfometată, care locuia într-un fost grajd, găsită de poliţişti şi dusă la spital

Suceava: Bătrână înfometată, care locuia într-un fost grajd, găsită de poliţişti şi dusă la spital (Imagine: Tibi Bologh / Mediafax Foto)

Poliţiştii s-au sesizat în acest caz după ce au aflat de la localnici din Stulpicani că o bătrână trăieşte în condiţii inumane într-un bordei, fost grajd de animale, unde a fost dusă de către sora sa, care locuieşte în casa părintească şi care ar fi trebuit să o îngrijească.

Oamenii din sat spun că bătrâna a locuit şi ea în casa părintească, dar că de o perioadă a fost dusă într-un fost grajd de animale, în zona Pârâul Şandrului, unde dormea pe un pat improvizat din două scânduri, fiind vizitată din când în când de soră, care îi ducea mâncare.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, poliţiştii, împreună cu sora bătrânei, care o îngrijeşte de aproximativ 14 ani, au mers la bordeiul respectiv, unde au găsit-o pe femeie singură, înfometată, pe un pat improvizat din scândură, trăind în condiţii inumane.

Poliţiştii au solicitat intervenţia unui echipaj medical, care a decis preluarea bătrânei şi transportarea acesteia la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde a fost diagnosticată cu "hipertensiune, artroză, demenţă uşoară", ea rămânând internată.

De asemenea, poliţiştii au sesizat şi serviciul de asistenţă socială al Primăriei oraşului Frasin, pentru a face în regim de urgenţă o anchetă socială, iar în funcţie de rezultatul acesteia vor putea fi luate măsuri, mai precizează sursa citată. În acest caz urmează să se stabilească dacă sora bătrânei avea obligaţii să o întreţină şi dacă vor fi începute cercetări pentru rele tratamente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici