Suceava: "Excursii didactico-bahice" ale studenţilor Facultăţii de Geografie pe Ceahlău

Şeful Salvamont Neamţ a anunţat, marţi, că va sesiza MEdC în cazul excursiilor didactice ale studenţilor Facultăţii de Geografie din Suceava după ce, în urmă cu două zile, cinci studenţi având mai multe sticle de băutură s-au rătăcit pe unul din cele mai accesibile trasee din Ceahlău.

264 afișări
Imaginea articolului Suceava: "Excursii didactico-bahice" ale studenţilor Facultăţii de Geografie pe Ceahlău

Suceava: "Excursii didactico-bahice" ale studenţilor Facultăţii de Geografie pe Ceahlău (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Cei cinci studenţi care s-au rătăcit pe traseul Poiana Maicii din Masivul Ceahlău au cerut ajutorul sunând la numărul unic de urgenţe 112, iar Serviciul Salvamont Neamţ a primit apelul şi s-a deplasat imediat în zonă preluându-i pe studenţii rătăciţi.

Potrivit şefului Salvamont Neamţ, Raul Papalicef, a declarat că cei cinci studenţi nu aveau echipament adecvat pentru timp de noapte, dar aveau, în schimb, multe sticle cu băutură.

"Aveau o singură lanternă la cinci oameni şi nici aia foarte performantă. Mai mult, aveau bagaj excesiv de greu, o mare parte din acesta fiind format din provizii de alcool. Toţi aveau între trei şi opt litri de vin la ei în bagaj", a spus Papalicef.

El a precizat că cei cinci au fost preluaţi şi conduşi în siguranţă la cabana Dochia, unde doreau să ajungă.

"Nu este pentru prima dată când excursiile didactice ale Facultăţii de Geografie din Suceava creează probleme. În primăvară, un alt grup la fel de vesel exersa alunecarea cu sacul sub atenta îndrumare a unui profesor exigent. Au rezultat atunci două traumatisme şi tot atâtea intervenţii ale salvamontiştilor. Deoarece conducerea facultăţii sucevene aşteaptă probabil producerea unui accident cu urmări ireversibile ca să pună capăt acestor excursii didactico-bahice, vom înainta o adresă Ministerului Educaţiei, iar dacă în programa şcolară s-a inclus şi această tematică ne cerem scuze anticipat", a declarat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ.

De aproape o lună de zile, cabana Dochia din vârful Masivului Ceahlău a devenit neîncăpătoare pentru turişti dornici de distracţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici