Suceava: Un urs a omorât două oi

Jandarmii au intervenit în localitatea Lungeni, judeţul Suceava, după ce un localnic a reclamat faptul că un urs i-a omorât două oi.

748 afișări
Imaginea articolului Suceava: Un urs a omorât două oi

Sursa foto: Mediafaxfoto

Potrivit IJJ Suceava, un bărbat din localitatea Lungeni a reclamat la 112 că un urs i-a omorât două oi. La intervenţie au participat jandarmii din comuna Broşteni.

Apelantul le-a spus jandarmilor că avea 17 oi pe un islaz comunal şi a constatat că mai are doar 15. Una ar fi fost omorâtă, iar alta ar fi fost luată de urs în pădure.

Ursul nu a fost găsit în zonă de jandarmi, care au rămas la faţa locului pentru monitorizarea zonei.

Jandarmii le recomandă celor care se întâlnesc cu un urs să nu îl hrănească sau să se apropie pentru fotografii sau din alte motive. De asemenea, oamenii sunt sfătuiţi să îşi facă semnalată prezenţa vorbind, dar să fie atenţi că zgomotele puternice sau muzica dată tare îl pot irita.

„În cazul în care animalul se apropie de dumneavoastră, încercaţi să păreţi cât mai mari, prin ridicarea braţelor deasupra capului. În niciun caz, nu fugiţi! Ursul fuge mult mai repede decât omul, atingând în urcare, circa 25-30 km/h. Prin fugă, instinctul de vânătoare se va activa şi atunci va ataca”, au mai transmis jandarmii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici