Sulfina Barbu propune o nouă lege a Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării"

Deputatul PDL Sulfina Barbu, preşedintele Comisiei de administraţie publică, a depus la Camera Deputaţilor o propunere de modificare a legii privind Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, care vizează, printre altele, mărirea amenzilor şi clarificarea situaţiei patrimoniului administraţiei rezervaţiei.

24 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu propune o nouă  lege a Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării"

Sulfina Barbu propune o nouă lege a Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării"

Sulfina Barbu îşi motivează iniţiativa legislativă prin faptul că rezervaţia Biosferei Delta Dunării funcţionează în baza unei legi vechi din 1993.

"Standardele de mediu nu sunt respectate, localnicii sunt dezavantajaţi, iar blândeţea sancţiunilor îndeamnă la încălcarea legii. Toate aceste lucruri sunt corectate în noua propunere legislativă", susţine ea, într-un comunicat de presă.

Deputatul PDL menţionează că prin iniţiativa pe care a depus-o a corelat vechea lege 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării" cu OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate şi cu Legea 265/2006 privind protecţia mediului.

"Am lărgit aria contravenţiilor, am mărit amenzile, am clarificat situaţia patrimoniului Administraţiei rezervaţiei şi am instituit pentru localnici dreptul de exclusivitate la valorificarea resurselor naturale regenerabile", mai spune ea.

Potrivit comunicatului, principalele modificări aduse prin iniţiativa legislativă vizează faptul că rezervaţia va avea regim de arie naturală protejată, fiind, sub aspectul managementului, încadrată ca zonă umedă de importanţă internaţională şi site al patrimoniului natural şi universal. De asemenea, se înfiinţează Consiliul Ştiinţific şi Consiliul Consultativ de Administrare având rol consultativ în luarea deciziilor de gestionare a patrimoniului natural, se introduce obligativitatea elaborării planului de management în conformitate cu prevederile OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, se instituie un sistem de tarife pentru persoanele fizice şi juridice care beneficiază de serviciile specifice desfăşurate în perimetrul rezervaţiei şi se clarifică situaţia patrimoniului Administraţiei rezervaţiei. În plus, se modifică regimul juridic al unor fapte care în lege sunt reglementate ca şi contravenţii, iar în Legea 407 a vânătorii sunt prevăzute ca infracţiuni. Totodată, se instituie noi fapte care constituie contravenţii şi se majorează cuantumul amenzilor.

"Sunt măsuri care trebuiesc adoptate şi aplicate cât mai repede şi de aceea am solicitat dezbaterea în regim de urgenţă. Vreau o lege completă şi stabilă. Voi avea şi întâlniri pentru prezentarea iniţiativei, pentru a cuprinde şi punctele de vedere ale celor interesaţi", a conchis Sulfina Barbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici