Sunt acte normative pentru disponibilizarea a 74.000 de bugetari. Băsescu spune că nu este suficient

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că există acte normative emise pentru disponibilizarea a 74.000 de bugetari, din cei 1,35 milioane, şeful statului apreciind că "nu este suficient".

29 afișări
Imaginea articolului Sunt acte normative pentru disponibilizarea a 74.000 de bugetari. Băsescu spune că nu este suficient

Sunt acte normative pentru disponibilizarea a 74.000 de bugetari. Băsescu spune că nu este suficient (Imagine: Liviu_Chirica/Mediafax Foto)

Preşedintele a menţionat că în 2009 s-a redus numărul de bugetari cu 18.000. "Puţin", a apreciat Băsescu la TVR, menţionând că acesta este unul din motivele pentru care a criticat Guvernul.

"În 2010, de la 1 ianuarie şi până acum, (aparatul de stat a scăzut, n.r.) cu 27.265 de bugetari. Puţin. (...) Trebuie accelerat procesul", a spus Băsescu.

El a menţionat că selectarea personalului trebuie făcută pe criterii de calitate, nu pe criterii politice.

"Acum sunt acte normative emise pentru disponibilizarea a 74.000 de oameni din sectorul bugetar, din cei 1,35 milioane. Este de urmărit punerea în aplicare a acestor acte normative şi vreau să vă spun public: nu este suficient, în opinia mea", a psus Băsescu.

El a spus că este nevoie de măsuri pentru cei 74.000 de salariaţi din sistemul bugetar şi a amintit că există 3,2 miliarde de euro din banii UE pentru recalificarea forţei de muncă.

"Vreau să le transmit şi un mesaj şi lor şi liderilor sindicali, cei care îi reprezintă cu veselie la televizor: sunt primii responsabili de neatragerea fondurilor europene până la ora asta", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici