Suplimentul ginkgo biloba poate provoca accidente cerebrale

Suplimentul naturist ginkgo biloba, luat de multe persoane în vârstă pentru a-şi proteja memoria, poate provoca accidente cerebrale uşoare, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat în Neurology.

607 afișări
Imaginea articolului Suplimentul ginkgo biloba poate provoca accidente cerebrale

Suplimentul ginkgo biloba poate provoca accidente cerebrale (Sursa: smallplants.com)

Ginkgo biloba, utilizat în medicina chineză de peste 5.000 de ani, este folosit pentru că previne maladia Alzheimer şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, potrivit studiului preluat de dailymail.co.uk.

Însă un nou studiu a scos la iveală faptul că acest supliment naturist poate provoca accidente cerebrale.

La studiu, care a durat trei ani, au participat 118 persoane cu vârsta minimă de 85 de ani. Jumătate dintre ele au luat zilnic câte trei tablete de ginkgo biloba, cealaltă jumătate a luat un placebo.

Pe parcursul studiului, şapte dintre persoanele care au luat ginkgo biloba au avut accidente sau mini-accidente cerebrale. Nicio persoană din grupul care a luat placebo nu a suferit un accident cerebral.

Autorul studiului, medicul Hiroko Dodge, expert în boli mintale legate de înaintarea în vârstă, de la Universitatea de stat din Oregon, a spus: "Ginkgo a fost asociat cu complicaţii legate de hemoragii, însă aceste cazuri de accidente cerebrale au fost provocate de existenţa unor cheaguri de sânge şi nu de hemoragii excesive şi nu au fost severe".

În timpul studiului, 21 de persoane au dezvoltat probleme de memorie. Dintre aceste persoane, 14 au luat un placebo, iar 7 au luat suplimente cu ginkgo biloba. Când cercetătorii au ţinut cont de cât de mult au respectat reţeta participanţii la studiu, aceştia au descoperit că cei care au urmat cu stricteţe instrucţiunile au prezentat cu 68% mai puţine riscuri de a dezvolta probleme de memorie.

Dodge spune că rezultatele trebuie confirmate printr-un studiu la scară mai mare, mai ales că ginkgo biloba este un supliment naturist folosit de multe persoane, disponibil şi ieftin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici