Supravieţuitorii atacului de la concertul din deşertul Negev se vindecă în pădure

1.200 de tineri se cufundă în natura „Pădurii Secrete”, o staţiune din Cipru, pentru a alunga iadul pe care l-au trăit pe 7 octombrie.

843 afișări
Imaginea articolului Supravieţuitorii atacului de la concertul din deşertul Negev se vindecă în pădure

Pentru supravieţuitorii „vânătorii” pe care terorişii Hamas au declanşat-o în deşertul Negev, unde în jur de 260 de oameni au fost ucişi pe 7 octombrie, a început un proiect de voluntariat cu medici experţi în traume acute, psihoterapeuţi, specializaţi în bunăstare şi sănătate mintală. Şi găzduire gratuită la Secret Forest, o staţiune deţinută de un israelian care găzduieşte supravieţuitori în inima pădurii din munţii de deasupra Pahos, în partea greacă a Ciprului.

1.200 de persoane s-au înscris în proiect – după cum arată un raport Ansa – iar primii 53 au plecat spre insulă în jurul datei de 20 octombrie. Toţi caută să-şi vindece sufletul, după trauma trăită. Fotografiile îi arată stând în cerc, împărtăşind poveşti cu terapeuţii. Sunt în mare parte tineri femei şi bărbaţi. De jur împrejur, natura tăcută şi relaxantă a insulei.

Pentru a potoli şocul şi a da direcţie durerii lor, au fost organizate ateliere de dialog, muzică, tratamente cu apă, acupunctură, shiatsu, yoga, pilates şi masaje. Retragerea în pădure serveşte la subminarea mecanismului fricii şi al imobilităţii în cadrul traumei.

„Nu ne-am imaginat ce răspuns va avea proiectul nostru”, a spus Yoni Kahana, proprietarul staţiunii. „În câteva ore după ce ne-am oferit locurile supravieţuitorilor, peste 1.200 de persoane s-au înscris la program”.

Centrul de proiect Maor Arieli explică disponibilitatea mare de a sprijini psihoterapeuţii: „De dragul supravieţuitorilor şi pentru a înţelege nevoile acestora, am recrutat o echipă de profesionişti cu înaltă calificare. Au fost imediat de acord să ajute în această cauză importantă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici