Suspecţii principali în cazul furtului de un milion de euro au fugit în Italia

Poliţia Prahova a anunţat marţi că doi tineri sunt principalii suspecţi în cazul furtului de un milion de euro dintr-o locuinţă nelocuită din Ploieşti, şi au fost daţi în urmărire, anchetatorii stabilind că aceştia au reuşit să fugă în Italia.

76 afișări
Imaginea articolului Suspecţii principali în cazul furtului de un milion de euro au fugit în Italia

Suspecţii principali în cazul furtului de un milion de euro au fugit în Italia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat emis marţi de Poliţia Judeţeană Prahova, anchetatorii au stabilit că doi tineri sunt principalii suspecţi în cazul furtului de un milion de euro dintr-un imobil din Ploieşti, iar aceştia nu ştiau de existenţa banilor înainte de a-i fura.

La sfârşitul săptămânii trecute, anchetatorii au făcut descinderi imobiliare, două în Ploieşti şi şapte în comuna Valea Călugărească, satul Rachieri, în urma cărora poliţiştii au găsit 27.000 de euro şi au inclus în cercul de suspecţi mai multe rude ale celor doi tineri.

De asemenea, oamenii legii au stabilit că autorii furtului au cheltuit o parte din bani cumpărând diverse bunuri care au fost găsite în timpul percheziţiilor şi că cei doi au părăsit ţara, plecând în Italia.

Potrivit Poliţiei Judeţene Prahova, autorităţile române au luat legătura prin canalele oficiale cu cele italiene pentru verificarea autocarelor care ajung în Italia din România, astfel încât suspecţii să fie depistaţi.

Patru persoane au fost oprite, în noaptea de duminică spre luni, de autorităţile din vama arădeană Nădlac, toate fiind suspecte în cazul dispariţiei sumei de un milion de euro dintr-o casă nelocuită din Ploieşti. Cei patru - doi bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani - se aflau într-un autocar care mergea în Spania

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad, vameşii au găsit asupra celor patru persoane suma de 10.000 de euro.

Unul dintre bărbaţi le-a declarat anchetatorilor că a găsit suma respectivă într-o groapă aflată în apropierea unei balastiere.

Potrivit unor surse judiciare, cele patru persoane suspecte în cazul furtului unui milion de euro reclamat la Poliţia Ploieşti aveau consemn la frontieră din partea anchetatorilor prahoveni.

În noaptea de luni spre marţi, cele patru persoane au fost trimise în Prahova de către autorităţile arădene.

Ulterior, una dintre cele patru persoane a fost arestată preventiv, dar nu pentru furt, ci pentru tâlhărie, fiind acuzată că l-a tâlhărit de 10.000 de euro pe unul dintre autorii furtului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici