Suspiciune de omor în cazul comandantului român dispărut

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) s-a autosesizat cu privirea la uciderea comandantului român dispărut de la bordul unei nave, după ce autorităţile judiciare americane au anunţat că au găsit pete roşii, ce păreau de sânge, în cabina ofiţerului.

25 afișări
Imaginea articolului Suspiciune de omor în cazul comandantului român dispărut

Suspiciune de omor în cazul comandantului român dispărut

Autorităţile judiciare americane au descoperit în cabina comandantului român al navei „Morning Cloud”, dispărut în 23 mai, în timp ce ambarcaţiunea se afla în Oceanul Atlantic, pete de culoare roşie, ce păreau a fi de sânge, anunţă Parchetul ICCJ.

Ca urmare, Parchetul s-a sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunii de omor asupra românului Iliescu Liviu Iulian şi a înaintat Ministerului Justiţiei o cerere de comisie rogatorie internaţională, pentru a fi transmisă autorităţilor judiciare americane competente care vor efectua actele de cercetare penală.

De asemenea, un procuror român se va deplasa, săptămâna viitoare, în Statele Unite ale Americii.

Ministerul Justiţiei (MJ) a transmis, vineri, Departamentului de Justiţie al Statelor Unite ale Americii cererea de asistenţă judiciară internaţională formulată de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în cazul dispariţiei comandantului de navă Liviu Iliescu, care ar fi putut fi ucis.

"Prin cererea adresată autorităţilor americane, autorităţile judiciare române au solicitat acordarea de asistenţă în vederea soluţionării cauzei penale având ca obiect cercetarea penală a faptelor presupus a fi fost săvârşite la data de 23 mai 2008 la bordul navei «Morning Cloud» împotriva comandantului acesteia, cetăţeanul român Liviu Iulian Iliescu", informează MJ.

Potrivit MJ, asistenţa a fost solicitată în temeiul Tratatului dintre România şi Statele Unite ale Americii privind asistenţa judiciară în materie penală, semnat la Washington la 26 mai 1999.

Dispariţia căpitanului a fost observată în data de 24 mai, când nava se afla în Oceanul Atlantic. Şeful mecanic s-a dus în cabina comandantului pentru că avea nevoie de ajutorul său şi a văzut că Liviu Iliescu nu era acolo. Imediat, a fost dată alarma şi echipajul a început să-l caute pe comandant la bordul navei. Deoarece verificările nu au dat niciun rezultat, membrii echipajului au tras concluzia că Iliescu a căzut de la bord în Oceanul Atlantic. De asemenea, au fost anunţate şi autorităţile americane, care au trimis în zonă mai multe elicoptere şi nave de patrulare, dar căutările nu au dus până în prezent la niciun rezultat.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici