Suspiciuni de fraudă: Mii de dosare de pensie sunt verificate în Mehedinţi

  • Directorul Casei de Pensii Mehedinţi spune că sunt suspiciuni că 7000 de persoane din Mehedinţi iau pensii ilegal
  • În 8 dosare verificate, angajaţii Casei de Pensii Mehedinţi au descoperit un prejudiciu de peste 140 000 lei
  • Verificări în acest dosar fac şi procurorii din Mehedinţi
1112 afișări
Imaginea articolului Suspiciuni de fraudă: Mii de dosare de pensie sunt verificate în Mehedinţi

Suspiciuni de fraudă: Mii de dosare de pensie sunt verificate în Mehedinţi.

Judeţul Mehedinţi pare locul tuturor posibilităţilor. După ce am aflat că orbii pot conduce maşini, medici cu salarii de zeci de mii de lei iau pensii de handicap, iar bugetul local se amăgeşte cu aproape 7 milioane de lei din amenzile prostituatelor, autorităţile din judeţ ne spun acum, că, de ani de zile, mii de oameni ar lua ilegal pensii. Şi mult mai mari decât ar merita.

Şeful Casei de Pensii a dispus ca aproximativ 7000 mii de dosare de pensionare să fie verificate. Asta după ce a descoperit că numai în 9 din aceste dosare prejudiciul descoperit a fost de 143 000 lei. Toate aceste pensii verificate au fost aprobate în perioada 2004-2017.

Mihai Plăviţu – directorul Casei de Pensii Mehedinţi: A fost constituită o comisie, la nivelul Casei de Pensii Mehedinţi, din specialişti, care au constatat că faptul că dintr-un număr de 103 dosare de pensie, comisia a observat că 100 de dosare nu sunt conforme. Eşantionul este mult mai mare. Există suspiciunea că sunt undeva la 7 000 dosare.

Dacă în urma anchetei se va stabili că aceste pensii au fost obţinute ilegal, pensionarii în cauza vor trebui să dea banii înapoi.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici