Sute de colindători, primiţi de Familia Regală la Castelul Săvârşin

Familia Regală a României, care petrece sărbătorile de iarnă la Castelul Săvârşin, judeţul Arad, a primit sute de colindători începând de sâmbătă, iar cele mai nevoiaşe familii din localitate au primit cadouri chiar de la Regele Mihai.

245 afișări
Imaginea articolului Sute de colindători, primiţi de Familia Regală la Castelul Săvârşin

Sute de colindători, primiţi de Familia Regală la Castelul Săvârşin (Imagine: Cristina Sabau/Mediafax Foto Arhiva)

Luni la prânz, în Ajunul Crăciunului, Familia Regală a fost colindată de Dubaşii din Săvârşin, preferaţii Regelui Mihai, pentru că aceştia păstrează de decenii tradiţia de a merge cu colindul la castel.

Zeci de dubaşi au fost întâmpinaţi în faţa castelului de către Rege şi de membri ai familiei sale, ei fiind cinstiţi apoi cu ceai şi cozonac.

În cursul serii Ajunului, Familia Regală va oferi angajaţilor de la castel cadouri, care vor fi deschise în jurul bradului împodobit. Vor primi cadouri şi angajaţii Ocolului Silvic Regal şi colaboratorii de la SPP.

Sute de colindători au fost primiţi la castel încă de sâmbătă, însă în primele două zile aceştia au fost poftiţi de Rege în muzeul unde se află automobile de epocă, pentru că bradul de Crăciun nu era încă împodobit. Majoritatea colindătorilor au fost elevi, localnici, membri ai Asociaţiei "Amicii Regelui Mihai", dar şi oficialităţi din judeţul Arad.

Unii dintre colindători i-au oferit daruri Regelui, în special icoane, dar şi un steag al Românie sau o sticlă de ţuică de gutui veche de 12 ani.

În cursul zilei de duminică, Regele Mihai, Principesa Maria şi Principele Nicolae au oferit daruri familiilor nevoiaşe din localitate. Au fost împărţite aproximativ 300 de pachete, care au fost pregătite cu ajutorul sponsorilor.

De Crăciun, Familia Regală va participa la Sfânta Liturghie la Biserica Ortodoxă din Săvârşin.

Familia Regală a României petrece sărbătorile de iarnă la Castelul de la Săvârşin, conform tradiţiei. Alături de Regele Mihai şi Regina Ana, la castel se află Principesa moştenitoare Margareta, Principele Radu, Principesa Maria, Principele Nicolae şi sora sa, Elisabeta Karina. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici