Graba pe şosele. 42.000 de permise de conducere reţinute în această vară

Poliţiştii au aplicat, din luna iunie şi până în prezent, peste 400.000 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 140.000 au vizat depăşirea vitezei legale, fiind reţinute 42.000 de permise de conducere, cu 20% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

754 afișări
Imaginea articolului Graba pe şosele. 42.000 de permise de conducere reţinute în această vară

Sute de mii de permise de conducere reţinute în acest sezon estival. Numărul, mult mai mare faţă de aceeaşi perioadă din 2018

„În perioada sezonului estival (începând cu luna iunie şi până prezent, n.r.), lucrătorii MAI au intervenit la aproximativ 212.000 de evenimente şi au aplicat aproximativ 600.000 de sancţiuni contravenţionale. Pe litoral au fost detaşaţi 182 de poliţişti şi 132 de cadre din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului prin scăderea timpilor de intervenţie la evenimentele sesizate”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al MAI, la Mamaia.

Totodată, potrivit sursei citate, poliţiştii şi jandarmii au asigurat ordinea la aproximativ 10.000 de manifestaţii publice.

„Tot în această perioadă pentru siguranţa rutieră, poliţiştii au constat 8.500 de infracţiuni şi au aplicat 440.000 de sancţiuni contravenţionale dintre care 143.000 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale. Tot în perioada sezonului estival au fost reţinute 42.000 de permise de conducere, cu 20% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dintre acestea, 6.600 au fost reţinute pentru consumul de alcool şi conducere sub influenţa alcoolului”, mai explică Drăgan.

În privinţa minivacanţei din perioada 15-18 august, sursa citată arată că Ministerul de Interne a dispus măsuri suplimentare pentru creşterea gradului de siguranţă, astfel că aproximativ 21.000 de angajaţi se află la datorie.

„În această perioadă Poliţia Română acţionează în stradă prin poliţiştii rutieri, 1.250 la număr, aceştia folosesc şi cele 300 de aparate radar pentru depistarea celor care calcă pedala de acceleraţie mai mult decât este cazul. Poliţiştii rutieri beneficiază şi de sprijinul Inspectoratului General de Aviaţie, aeronave ale acestui inspectorat survolează traseele aglomerate, la bordul aeronavelor se află un poliţist rutier care transmite informaţii utile colegilor de la sol”, mai spune purtătorul de cuvânt al MAI.

La nivelul Poliţiei de Frontieră au fost constatate peste 2.300 de contravenţii, fiind aplicate amenzi în valoare de 1.262.120 lei în creştere cu aproape 50%.

NOTĂ: A se citi corect 42.000 de permise auto suspendate, nu 420.000, cum era menţionat în ştirea iniţială.

Taguri:
mai,
poliţie,
amenzi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici