Sute de persoane au condus-o pe Dor Geta Popescu pe ultimul drum. În Râşnov va fi doliu 40 de zile

Familia, colegii, prietenii şi sute de localnici din Râşnov, au condus-o, miercuri, pe ultimul drum pe Dor Geta Popescu, în oraş fiind instituit doliu pentru următoarele 40 de zile. Autorităţile propun ca alpinista să devină cetăţean de onoare al localităţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3761 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane au condus-o pe Dor Geta Popescu pe ultimul drum. În Râşnov va fi doliu 40 de zile

Sute de persoane au condus-o pe Dor Geta Popescu pe ultimul drum. În Râşnov va fi doliu 40 de zile

Slujba religioasă de la capela Bisericii "Sf. Nicolae" din Râşnov a început în jurul orei 14.00, sute de persoane conducând-o pe ultimul drum pe alpinista care a murit în Munţii Retezat.

Părinţii Getei Dor, sora, sa, Crina Coco Popescu, zeci de colegi şi prieteni, oficialităţi locale, precum şi cetăţeni din Râşnov care nu au cunoscut-o personal, au însoţit sicriul micuţei până la cimitirul din oraş.

Potrivit viceprimarului oraşului Râşnov, Liviu Butnariu, oraşul a intrat în doliu, miercuri, pentru următoarele 40 de zile, steaguri negre fiind coborâte în bernă de pe toate instituţiile publice, inclusiv la şcoala unde învăţa Geta Dor Popescu, la Şcoala Gimnazială nr. 2 „Peter Thal“.

Butnariu va propune în următoarea şedinţă de Consiliu Local acordarea titlului de cetăţean de onoare al oraşului Râşnov post mortem alpinistei Dor Geta Popescu, care a murit în masivul Retezat, alături de un alt copil, de 13 ani, Erik Gulacsi.

Erik a fost incinerat, iar cenuşa lui va fi răspândită de familie pe crestele munţilor, acolo unde a pierit.

„Erik s-a stins făcând ceea ce-i plăcea cel mai mult. Erik s-a stins pe muntele pe care-l iubea cel mai mult. Tot ce dorim este să ne respectaţi decizia pe care noi trei am luat-o. De a-i dărui posibilitatea să rămnă la înălţime pentru totdeauna. Posibilitatea ca fiecare părticică a sa să zboare lin pe deasupra munţilor", a postat, pe pagina sa de facebook, mama lui Erik Gulacsi, Diana.

Geta Dor Popescu şi Erik Gulacsi, campioni la alpinism, au murit, sâmbătă, surprinşi de o avalanşă în Munţii Retezat.

În acest caz a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă, care a fost preluat de Parchetul General.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici