Sute de persoane cer eliberarea lui Becali (Video)

Câteva sute de persoane protestează, luni, în faţa Tribunalului Bucureşti, şi cer eliberarea finanţatorului stelist Gigi Becali.

52 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane cer eliberarea lui Becali (Video)

Sute de persoane cer eliberarea lui Becali (Video)

Printre protestari se află şi măicuţe care au venit, de asemenea, să ceară eliberarea lui Becali.

O parte dintre protestari sunt îmbrăcaţi cu tricouri albe, pe care scrie "Free Gigi". Oamenii sunt agitaţi şi huiduie.

De asemenea, cele aproximativ 50 de persoane din Vadu Roşca venite cu două autocare, luni dimineaţă, la Tribunalul Bucureşti au părăsit zona.

Oamenii - mare parte de etnie romi - adunaţi în faţa Tribunalului Bucureşti au susţinut că au venit "să ceară dreptate pentru domnul Becali".

Ei au spuscă şi-au plătit singuri transportul până la Bucureşti.

În faţa Tribunalului Bucureşti, oamenii au început să scandeze "Becali, speranţa săracilor, îl vrem liber!", "Jos justiţia coruptă", "Vadu Roşca cere dreptate".

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Mariu Militaru, jandarmii au discutat cu liderul persoanelor care protestau în faţa Tribunalului Bucureşti şi i-au cerut ca acestea să părăsească zona deoarece nu deţin autorizaţie pentru protest.

"A fost identificat liderul persoanelor venite din Vrancea şi i s-a pus în vedere să înceteze protestul", a precizat Militaru.

În această dimineaţă, la Tribunal a venit şi Victor Becali.

Pentru prevenirea eventualelor incidente în zona Tribunalului Municipiului Bucureşti, Jandarmeria Bucureşti a dispus constituirea unui dispozitiv de ordine publică format din 50 de jandarmi şi de asemenea s-au constituit rezerve de intervenţie.

În interiorul Tribunalului, paza este asigurată de Unitatea Specială de Pază a Jandarmeriei Române.

Eliberarea lui Gigi Becali şi a celorlalte patru persoane arestate în primă instanţă, pentru sechestrarea unor presupuşi hoţi, se judecă, luni, de la ora 13.00, la Tribunalul Bucureşti.

Şedinţa de judecată a fost suspendată la jumătate de oră de la începerea procesului, după ce avocaţii au recuzat completul de judecată. Şedinţa a fost suspendată pentru aproximativ o oră.

Doi tineri care instigau la violenţă au fost amendaţi de jandarmi cu câte 500 de lei

Doi tineri care instigau la violenţă împotriva forţelor de ordine mulţimea adunată în faţa Tribunalului Bucureşti au fost amendaţi de jandarmi cu câte 500 de lei, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul  de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, cele două persoane au fost sancţionate contravenţional pentru instigare la violenţă, afişare de materiale cu caracter obscen şi proferare de injurii.

Cei doi tineri, care susţineau că sunt liderii grupului de persoane aflat în faţa Tribunalului Bucureşti, au fost duşi de jandarmi la Secţia 10 Poliţie, în momentul în care au început să instige la violenţă împotriva forţelor de ordine.

Marius Militaru a precizat că jandarmii vor analiza, în zilele următoare, imaginile video cu persoanele care au protestat, luni, în faţa Tribunalului Bucureşti.

"În cazul în care se constată că o persoană a tulburat liniştea publică, aceasta va fi identificată şi sancţionată", a menţionat Militaru.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici