Sute de poliţişti şi jandarmi constănţeni vor asigura ordinea publică de Sfânta Maria

Sute de poliţişti şi jandarmi constănţeni vor asigura ordinea publică, vineri, de Sfânta Maria, pe litoralul românesc, în localităţile urbane şi rurale din judeţul Constanţa, iar peste 15 aparate radar se vor afla pe principalele artere din judeţ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

46 afișări
Imaginea articolului Sute de poliţişti şi jandarmi constănţeni vor asigura ordinea publică de Sfânta Maria

Sute de poliţişti şi jandarmi constănţeni vor asigura ordinea publică de Sfinta Maria (Imagine: Andreea Balaurea/ Mediafax Foto)

Astfel, mai mult de 500 de poliţişti de la ordine publică, structurile de Poliţie rutieră, poliţiştii de investigaţii criminale, de la arme şi cei de la investigarea fraudelor, alături de echipele de cercetare la faţa locului se vor afla în stradă, urmând să fie amplasaţi şi în dispozitive suplimentare instituite în zonele litorale, ale lăcaşurilor de cult şi de desfăşurare a manifestărilor publice.

Totodată, peste o sută de jandarmi din cadrul Grupării Mobile "Tomis” Constanţa vor asigura ordinea publică şi siguranţa persoanelor care vor participa la manifestările de "Ziua Marinei Române”, ce vor avea loc în zona Faleză Cazino - Portul Tomis.

Astfel, forţele de ordine vor acţiona în dispozitive mixte de siguranţă publică, activităţile urmând a fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, pe principalele artere din zonele de litoral, pe traseele de acces către aceste zone, precum şi în zona lăcaşurilor de cult, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, cu precădere a celor generate de excesul de viteză şi conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind amplasate în trafic peste 15 de aparate radar.

Vineri, va fi restricţionat accesul autovehiculelor între Poarta 1 şi Portul Turistic Tomis, şoferii fiind direcţionaţi către parcarea din Dana de Pasageri din Port, cu acces prin Poarta 1 BIS de la Poarta 1. La aceeaşi dată vor fi interzise opririle şi staţionările pe Bulevardul Termele Romane. Şoferilor li se recomandă să respecte cu stricteţe indicaţiile rutiere şi ale poliţiştilor, să nu pătrundă cu autovehiculele în zonele în care accesul este interzis, evitând astfel crearea de blocaje, iar pietonilor să traverseze doar pe marcajul pietonal şi să circule pe trotuare, cu prudenţă sporită.

La manifestările prilejuite de Ziua Marinei, câteva mii de persoane sunt aşteptate să participe, vineri, pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa, urmând să fie organizate ceremonii militare şi religioase, exerciţii demonstrative, jocuri marinăreşti şi spectacole.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici