Tânăr din Buzău, prins când oferea altuia 8 kg de droguri. Gruparea a introdus 20 kg cannabis în ţară

Un tânăr de 23 de ani din Buzău a fost prins când oferea altuia 8 kilograme de droguri. Anchetatorii au stabilit că cei doi fac parte dintr-o grupare care a introdus în ţară 20 de kilograme de cannabis, în valoare de peste 200.000 euro pe piaţa neagră. La percheziţii s-au găsit şi arme.

637 afișări
Imaginea articolului Tânăr din Buzău, prins când oferea altuia 8 kg de droguri. Gruparea a introdus 20 kg cannabis în ţară

Tânăr din Buzău, prins când oferea altuia 8 kg de droguri. Gruparea a introdus 20 kg cannabis în ţară

DIICOT anunţă că procurorii din Buzău şi poliţiştii au prins joi în flagrant un suspect în vârstă de 23 de ani, din Buzău, în timp ce oferea unui alt suspect, în vârstă de 21 de ani, un colet cu 8 kilograme de droguri de risc.

11 suspecţi sunt cercetaţi în acest caz pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de risc în formă continuată, trafic intern de droguri de risc în forma continuată şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

„În fapt s-a reţinut că, în perioada aprilie - septembrie 2019, a fost declanşată o amplă activitate de monitorizare tehnică şi investigativă, fiind vizată o grupare infractională cu o structură piramidală, organizată pe trei paliere, care a acţionat în direcţia introducerii în ţară de droguri de risc (cannnabis), acestea fiind disimulate în colete expediate dintr-o ţară a Uniunii Europene către România, prin intermediul firmelor de curierat internaţional, ulterior fiind depozitate temporar, manipulate, porţionate, ambalate şi vândute către consumatori. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că, membrii grupului infractional au facilitat introducerea în ţară a cantitaţii de 20 kilograme de cannabis, în valoare de peste 200.000 euro pe piaţa neagră a drogurilor”, arată DIICOT.

Au avut loc 12 percheziţii la locuinţele unor membri ai grupării din Buzău şi Bucureşti şi au fost puse în executare 10 mandate de aducere.

Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor două arme cu aer comprimat.

Procurorii au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a patru suspecţi, iar faţă de alţi patru s-a dispus măsura controlului judiciar.

Taguri:
droguri,
trafic,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici