Tânărul reţinut în cazul furtului unui milion euro nu a mers niciodată la şcoală şi nu avea buletin

Tânărul de 16 ani reţinut în cazul furtului unui milion de euro provine dintr-o familie săracă, nu a mers niciodată la şcoală şi nu avea carte de identitate în momentul reţinerii, astfel că poliţiştii au făcut demersuri pentru eliberarea unui act de identitate provizoriu.

114 afișări
Imaginea articolului Tânărul reţinut în cazul furtului unui milion euro nu a mers niciodată la şcoală şi nu avea buletin

Tânărul reţinut în cazul furtului unui milion euro nu a mers niciodată la şcoală şi nu avea buletin

Potrivit reprezentanţilor autorităţii tutelare din cadrul Primăriei Valea Călugărească, Alexandru Tănase, tânărul provine dintr-o familie dezorganizată şi foarte săracă, tatăl său fiind mort.

Acesta nu a mers niciodată la şcoală, el nefigurând în evidenţele şcolii generale din satul Rachieri, comuna Valea Călugărească, au declarat corespondentului MEDIAFAX reprezentanţi ai Primăriei Valea Călugărească.

Adolescentul mai are un frate şi o soră mai mici care nu au certificate de naştere, Primăria Valea Călugărească făcând recent demersuri în instanţă pentru a obţine documente de identitate pe numele celor doi copii.

De altfel, nici tânărul, principal suspect în cazul furtului unui milion de euro dintr-o casă din Ploieşti, nu avea carte de identitate în momentul în care a fost reţinut, poliţiştii făcând demersuri pentru înregistrarea lui în evidenţele stării civile şi pentru eliberarea unui act de identitate provizoriu, a declarat pentru MEDIAFAX purtător de cuvânt al Poliţiei Judeţene Prahova, Dan Radu.

Conform reprezentanţilor Primăriei Valea Călugărească familia tânărului trăia din munca cu ziua şi din valorificarea bucăţilor de fier vechi pe care mama şi copiii le colectau din ruinele fostului combinat chimic Romfosfochim, care a funcţionat în Valea Călugărească şi a cărui activitate a fost întreruptă în urmă cu mai mulţi ani.

În urmă cu mai mulţi ani, mama băiatului a muncit ca văcar în satul Rachieri.

Potrivit unor surse locale, băiatul a atras atenţia poliţiştilor după ce a organizat o petrecere în sat, la care au fost chemaţi să cânte lăutari, tânărul dându-le acestora o sumă relativ mare de bani comparariv cu puterea financiară a familiei sale.

La ora transmiterii acestei ştiri, tânărul se află în faţa procurorilor care vor decide dacă va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, susţin surse apropiate anchetei.

Tânărul de 16 ani, unul dintre principalii suspecţi în cazul furtului unui milion de euro dintr-o casă din Ploieşti, a fost ridicat, marţi seară, de la locuinţa sa din satul Rachieri, comuna Valea Călugărească, judeţul Prahova.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Prahova, Radu Dan, declara că este vorba de un tânăr de 16 ani despre care poliţiştii aveau informaţii că ar fi plecat din ţară, în Italia, împreună cu cel de-al doilea suspect în acest caz.

Radu Dan mai spunea că suspectul a fost ridicat de la domiciliul său, care anterior fusese percheziţionat de către anchetatori.

În momentul în care l-au ridicat de la domiciliu, poliţiştii au găsit asupra tânărului suma de 120.000 de euro, bani care erau ţinuţi într-o pungă pe care suspectul o avea ascunsă sub haină.

Ulterior, tânărul şi-a recunoscut fapta în timpul audierilor, el fiind reţinut pentru 24 de ore.

Tânărul a recunoscut că este autorul furtului de un milion de euro şi le-a mai spus poliţiştilor că nu ştie unde se află cel de-al doilea suspect pe care anchetatorii îl caută şi despre care bănuiesc că este coautor al furtului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici