Tánczos Barna, ministrul Mediului, anunţă că vrea o Strategie Europeană pentru Păduri, dar în anumite condiţii. Greul cade pe patru ţări, printre care şi România

  • Strategia pentru Păduri a Uniunii Europene este contestată de mai multe state membre. Şi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor Tanczos Barna a semnat o scrisoare referitoare la noua strategie a Comisiei Europene.
  • Strategia Europeană pentru Păduri face parte din planul de reducere a poluării cu cel puţin 55%.
  • Conform documentului, trei miliarde de copaci vor fi plantaţi în UE.
617 afișări
Imaginea articolului Tánczos Barna, ministrul Mediului, anunţă că vrea o Strategie Europeană pentru Păduri, dar în anumite condiţii. Greul cade pe patru ţări, printre care şi România

Tánczos Barna, ministrul Mediului, anunţă că vrea o Strategie Europeană pentru Păduri, dar în anumite condiţii. Greul cade pe patru ţări, printre care România

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna, a anunţat că România solicită partenerilor europeni elaborarea unei strategii forestiere cu obiective clare şi cu surse de finanţare. Greul protejării pădurilor seculare cade pe patru ţări, printre care şi România, a spus demnitarul.

România militează pentru realizarea unei strategii forestiere cu obiective clare, dar şi cu surse de finanţare. În strategia UE nu se vorbeşte aproape deloc despre finanţare, a spus ministrul Tánczos Barna, luni, în timpul unei conferinţe de presă.

În UE vor fi patru ţări care vor duce greul monitorizării privind pădurile virgine, a mai spus demnitarul. Este vorba despre România, Bulgaria. Finlanda şi Suedia, majoritatea pădurilor mai vechi de 100 de ani fiind în aceste ţări.

De asemenea, ministrul Mediului a arătat că România are nevoie de ajutor de la UE pentru protejarea pădurilor seculare.

România are un rol foarte important în ceea ce priveşte pădurile virgine, strategia trebuie să aibă în vedere că ţara face un efort ieşit din comun pentru protejarea biodiversităţii, a precizat Tánczos Barna.

Suprafaţa totală de păduri care beneficiază de protecţie în România este de aproximativ 3 milioane de hectare, iar statul român alocă anual aproximativ 100 de milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici