Târg de locuri de muncă pentru refugiaţii din Ucraina

Refugiaţi din Ucraina şi persoane din România au ocazia să întâlnească angajatori potriviţi pentru ei în Bucureşti la “Bursa Locurilor de Muncă”, pe 30 septembrie.

168 afișări
Imaginea articolului Târg de locuri de muncă pentru refugiaţii din Ucraina

Asociaţia Ateliere Fără Frontiere organizează "Bursa Locurilor de Muncă" la Colegiul Economic Viilor, Bucureşti, sâmbătă, 30 septembrie, între orele 9:00 şi 15:00. 

Evenimentul este dedicat creşterii angajabilităţii persoanelor refugiate din Ucraina, precum şi persoanelor din ţară care au dificultăţi în a-şi găsi un loc de muncă, sau care provin din medii defavorizate.

Evenimentul este o oportunitate pentru persoanele din Ucraina afectate de război, cât şi pentru persoanele din ţară să întâlnească angajatori din diverse domenii, să vadă ce locuri de muncă sunt disponibile pe plan local în Bucureşti şi judeţul Ilfov şi să primească sprijin în alegerea unui domeniu potrivit.

Participanţii care vor veni la "Bursa Locurilor de Muncă" vor beneficia la faţa locului de următoarele:
• Ajutor în redactarea CV-urilor şi scrisorilor de intenţie, în cazul în care nu au aceste documente.
• Traducători pentru persoanele din Ucraina care au nevoie.
• Mediere între participanţi şi angajatori.

Ateliere Fără Frontiere este printre primele asociaţii care a acceptat cu braţele deschise angajarea refugiaţilor din Ucraina, atât în cadrul atelierelor proprii, cât şi printr-o serie de servicii menite să deschidă accesul acestora către locurile de muncă din România. Asociaţia a organizat în ultimul an cursuri gratuite de limba română pentru aproximativ 224 de persoane, workshop-uri dedicate înţelegerii caracteristicilor juridice ale mediului de muncă în România, workshop-uri de redactare CV-uri, activităţi de consiliere şi evaluare pe piaţa muncii, precum şi evenimente comunitare pentru refugiaţii din Ucraina.

Evenimentul face parte din proiectul “Support to self-reliance of vulnerable refugees from Ukraine” finanţat de Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) şi este realizat cu sprijinul AJOFM Ilfov.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici