Tăriceanu: Accidentul pe Autostrada Soarelui, evitat dacă poliţia îşi făcea datoria

Accidentul rutier produs, vineri, pe autostrada Bucureşti-Constanţa putea fi evitat dacă poliţia îşi făcea datoria şi avertiza şoferii asupra norului gros de fum de pe traseu, a declarat, sâmbătă, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

5 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Accidentul pe Autostrada Soarelui, evitat dacă poliţia îşi făcea datoria

Tăriceanu:Accidentul pe autostrada Bucureşti-Constanţa, evitat dacă poliţia îşi făcea datoria

El a precizat că a fost informat de ministrul de Interne în legătură cu accidentul înregistrat vineri şi a apreciat că "inconştienţa" unora dintre cetăţeni conduce la situaţii care impun o intervenţie rapidă a autorităţilor.

El a explicat că o astfel de intervenţie presupune ca poliţia rutieră să fie mult mai prezentă, dar nu printr-o reprimare dură, activarea radarului şi satisfacţia de a aplica un anumit număr de amenzi pe zi, ci prin acţiuni de prevenire şi informare, ca în orice ţară modernă.

"Nu sancţionarea este elementul fundamental pe care trebuie să se bazeze acţiunea poliţiei rutiere, ci pe încercarea de a preveni asemenea accidente, prin misiuni de patrulare de-a lungul autostrăzii şi a drumurilor europene.Trebuie o schimbare fundamentală a mentalităţii celor care lucrează în poliţia rutieră, să se adapteze noilor condiţii", a spus Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici