Tăriceanu, nemulţumit că elevii încep cursurile cu molozul la picioare

Premierul Tăriceanu a certat, joi, autorităţile locale care au înregistrat un nivel redus de utilizare a sumelor alocate pentru repararea şcolilor şi grădiniţelor, arătând că nu le poate accepta explicaţiile în condiţiile în care există riscul ca elevii să înceapă cursurile cu "molozul la picioare".

2 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, nemulţumit că elevii încep cursurile cu molozul la picioare

Tăriceanu, nemulţumit că elevii încep cursurile cu molozul la picioare

El i-a cerut prefectului judeţului Mehedinţi, în care nu a fost cheltuit niciun ban pentru repararea şcolilor şi a grădiniţelor, să explice dacă această zonă "face parte din România" şi să prezinte motivele care au generat un nivel redus de utilizare a fondurilor.

Explicaţiile prefectului legate de problemele apărute în operaţiunile de proiectare şi cunoştinţele insuficiente pentru completarea documentelor de decontare a cheltuielilor aferente lucrărilor efectuate nu au fost acceptate de şeful Guvernului, care a arătat că în alte judeţe nu au fost consemnate astfel de probleme.

Premierul a certat şi conducerea Inspectoratului Şcolar din Sibiu, nemulţumit că cifrele raportate datau din 2006.

"Doamna inspector general, suntem oameni serioşi şi dacă dumneavoastră îndrăzniţi ca, atunci când vi se cere raportare pe 2007, să veniţi cu date din 2006, înţeleg că vreţi să ne trageţi pe sfoară, iar aşa ceva eu nu admit. Îi cer ministrului (Educaţiei - n.r.) să ia măsuri de sancţionare a dumneavoastră pentru modul în care vă permiteţi să faceţi raportarea. În condiţiile în care lucrăm cu oameni de genul dumneavoastră, nu mă mir că avem rezultatele prezentate în statistici", i-a spus Tăriceanu, pe un ton ridicat, inspectorului general.

Premierul a avertizat că autorităţile locale care nu au cheltuit banii nu vor mai beneficia de un astfel de sprijin.

"Sunt extrem de nemulţumit şi vă rog să vă mobilizaţi pentru a nu fi nevoiţi să luăm măsuri de ordin administrativ", a încheiat Tăriceanu discuţia cu autorităţile locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici