Tăriceanu: Protestele transportatorilor au o natură politică, iar cererile lor sunt incoerente

Acţiunile de protest ale transportatorilor rutieri sunt evident de natură politică şi vizează altceva decât cererile propriu-zise, care sunt de o incoerenţă stridentă, a declarat, marţi, premierul Călin Popescu Tăriceanu, precizând însă că Executivul este dispus la o discuţie pe teme realiste.

17 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Protestele transportatorilor au o natură politică, iar cererile lor sunt incoerente

Tăriceanu: Protestele transportatorilor au o natură politică, iar cererile lor sunt incoerente (Imagine: Mediafax Foto)

Transportatorii rutieri au oprit marşul cu camioanele de pe Şoseaua de Centură a Capitalei, început în jurul orei 8.00, spunând că nu vor pleca până când premierul Călin Popescu Tăriceanu nu le va rezolva solicitările legate, în principal, de eliminarea rovinietei.

Preşedintele Federaţiei Operatorilor de Transport Rutier (FORT), Augustin Hagiu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că protestatarii s-au oprit pe Şoseaua de Centură, în jurul orei 10.00, refuzând să continue marşul de protest început în jurul orei 8.00.

"Aşteptăm un semnal de la premier. Să vină acum, poate să treacă pe aici (zona A1), pentru că este la Piteşti. Se poate opri 15 minute să vorbească cu noi", a spus Hagiu.

Premierul Tăriceanu se află, marţi, în vizită în judeţul Argeş.

Peste 150 de transportatori rutieri au plecat, marţi dimineaţa, în marş cu camioanele pe Centura Capitalei, din zona Autostrăzii A1 Bucureşti - Piteşti, dar s-au oprit în jurul orei 10.00, pentru o pauză care s-a prelungit.

Luni după-amiaza, transportatorii au organizat un alt marş cu camioanele pe Şoseaua de Centură, care a durat aproximativ cinci ore. Alte câteva zeci de transportatori, lideri de sindicate, au protestat, luni dimineaţa, în faţa Guvernului, solicitând să fie primiţi urgent de premierul Călin Popescu Tăriceanu pentru a le rezolva problemele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici