Tăriceanu şi soţia sa, primiţi în audienţă de Papa Benedict al XVI-lea

Premierul Călin Popescu Tăriceanu şi soţia sa, aflaţi în Italia, au fost primiţi, miercuri, în audienţă la Vatican de către Papa Benedict al XVI-lea.

2 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu şi soţia sa, primiţi în audienţă de Papa Benedict al XVI-lea

Tăriceanu şi soţia sa, primiţi în audienţă de Papa Benedict al XVI-lea

Problema cetăţenilor români din Italia a fost unul dintre subiectele discutate, Papa Benedict fiind de acord cu punctul de vedere al autorităţilor române conform căruia infracţiunea comisă de un cetăţean nu poate fi generalizată.

"Un întreg popor nu poate fi etichetat după fapta unui individ", i-a răspuns suveranul pontif premierului Tăriceanu.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a sosit, miercuri, la Roma pentru a discuta cu omologul său italian Romano Prodi despre situaţia cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul Italiei, precum şi despre măsurile adoptate, luni, de Guvernul de la Bucureşti pentru gestionarea problemelor acestora.

Tăriceanu se va întâlni şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Italia.

Premierul a plecat, miercuri dimineaţa, spre Roma pentru a discuta cu autorităţile, cu membrii Guvernului, cu reprezentanţii comunităţilor româneşti şi cu cei ai industriaşilor pe tema situaţiei create după ce un român a fost acuzat uciderea unei femei, ceea ce a determinat expulzări şi acte de xenofobie împotriva cetăţenilor români aflaţi în Italia.

El a anunţat, înainte de plecare, că va cere oficialilor italieni să asigure securitatea cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul acestei ţări, arătând că stoparea infracţiunilor depinde aproape în totalitate de autorităţile din Italia.

Vizita premierului Tăriceanu la Roma a fost anunţată de Guvern duminică seara, după discuţia telefonică avută de acesta cu premierul italian Romano Prodi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici