Taxa de solidaritate, respinsă de Camera Deputaţilor, care este forul decizional

Proiectul de lege iniţiat de UNPR referitor la instituirea unei taxe de solidaritate din impozitarea averilor mari a fost respins, marţi, de Camera Deputaţilor deoarece nu a întrunit numărul necesar de voturi, 106 de deputaţi votând "pentru", 101 "împotrivă", iar 20 s-au abţinut.

494 afișări
Imaginea articolului Taxa de solidaritate, respinsă de Camera Deputaţilor, care este forul decizional

Taxa de solidaritate, respinsă de Camera Deputaţilor, care este forul decizional (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax foto)

Liderul deputaţilor UNPR, Eugen Nicolicea, i-a criticat pe parlamentarii fostei coaliţii de guvernare pentru că nu şi-au respectat promisiunea faţă de UNPR de a vota acest proiect de lege.

"Fosta coaliţie, ani de zile, a stat la guvernare cu voturile membrilor UNPR care au dat acest vot pentru stabilitatea României şi, bineînţeles, că nu s-au ţinut de cuvânt şi după ce au căzut de la putere şi-au arătat adevărata faţă şi nu au votat această lege", a spus spus reprezentantul UNPR despre foştii săi parteneri de guvernare.

Nicolicea le-a mulţumit, în schimb, reprezentanţilor PSD pentru că au votat proiectul şi au respectat astfel protocolul încheiat între PSD şi UNPR.

"Nu aveam nicio pretenţie faţă de PNL, care a spus întotdeauna că nu va vota această lege. (...) Astăzi s-a separat stânga de dreapta, se vede cine ţine cu populaţia defavorizată, cine ţine cu bogaţii. A fost în balanţă astăzi soarta celor săraci faţă de averea şefilor unor partide de dreapta", a apreciat Nicolicea.

El a mai spus că UNPR "nu renunţă la bătălie", arătând că proiectul ar putea fi adoptat după alegerile parlamentare, "când, poate, cei bogaţi vor apela din nou la voturile săracilor pentru a-i aduce la putere".

Şi Senatul a respins proiectul, în urmă cu un an, iar Camera Deputaţilor este forul decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici