Telecabina din Buşteni nu funcţionează din cauza vântului puternic

Telecabina din staţiunea prahoveană Buşteni, care face legătura între cota 900 şi cota 2.200, în zona Babele, nu funcţionează, sâmbătă, din cauza vântului puternic.

120 afișări
Imaginea articolului Telecabina din Buşteni nu funcţionează din cauza vântului puternic

Telecabina din Buşteni nu funcţionează din cauza vântului puternic

Potrivit şefului de instalaţie Gabriel Panac, telecabina din staţiunea Buşteni nu a fost pusă în funcţiune deloc sâmbătă, din cauza vântului care suflă cu putere la altitudini de peste 2.000 de metri. Având în vedere condiţiile meteo, administratorii telecabinei din Buşteni au decis sistarea tuturor curselor, din cauză că, în condiţiile în care vântul bate cu o viteză de peste 20 de metri pe secundă, funcţionarea telecabinei nu se poate face în siguranţă.

De altfel, de la începutul acestui an funcţionarea instalaţiilor de transport pe cablu din staţiunile de pe Valea Prahovei a fost adeseori întreruptă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, respectiv din cauza chiciurii care s-a aşezat pe cabluri sau a vijeliei.

Sâmbătă, instalaţiile de transport pe cablu din staţiunea Sinaia - telegondola care urcă din staţiune până la Cota 1.400 şi telecabina care face legătura cu Cota 2.000 - funcţionează după programul normal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici