Telecomunicaţii CFR va efectua lucrările de semnalizare numai la Autostrada Soarelui

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, neagă faptul că ar fi dat un ordin ca montarea sistemelor de semnalizare şi telefonie pentru autostrăzi să fie efectuată exclusiv de compania CFR Telecomunicaţii, care va efectua lucrările doar pentru Autostrada Soarelui, şi afirmă că atribuirea este legală.

6 afișări
Imaginea articolului Telecomunicaţii CFR va efectua lucrările de semnalizare numai la Autostrada Soarelui

Telecomunicaţii CFR va efectua lucrările de semnalizare numai la Autostrada Soarelui

"Nu este adevărat că am dat un ordin. A fost o intenţie care nu s-a concretizat", a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul Orban, referindu-se la acuzaţiile senatorului PD Radu Berceanu.

Berceanu a declarat joi că instalarea sistemelor de semnalizare şi telefonie pe autostrăzi a fost încredinţară Companiei de Telecomunicaţii CFR, deşi licitaţia a fost câştigată de firma spaniolă Telvent, ulterior "fiindu-i retrasă lucrarea "din motive deloc clare şi legale".

Fostul ministru al Transporturilor a mai afirmat că Orban ar fi dat o dispoziţie prin care toate lucrările de acest gen pentru autostrăzi să fie încredinţate direct către Compania de Telecomunicaţii CFR, fără a se mai organiza licitaţii.

Orban a afirmat că există posibilitatea legală de a transfera contractul către CFR Telecomunicaţii.

"Pentru că avem un termen de respectat pentru repunerea în funcţiune a sistemului de semnalizare şi pentru că există posibilitatea legală de a acorda dreptul de a încredinţa direct contractul unei firme aflate în subordinea ministerului, am decis preluarea acestuia de către CFR Telecomunicaţii", a spus Orban.

În opinia ministrului Transporturilor, senatorul Radu Berceanu ar trebui să se consulte mai serios înainte de a da declaraţii publice şi să nu mai vorbească "după ce îi zice vreo secretară".

Totodată Orban îi solicită lui Berceanu să explice de ce timp opt luni, perioadă în care a fost ministru al Transporturilor, nu a fost interesat de sistemul de monitorizare a autostrăzii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici