Temperaturi de -9 grade Celsius la Miercurea Ciuc şi -8 grade la Întorsura Buzăului

Mercurul termometrelor a coborât, sâmbătă dimineaţă, până la minus 9 grade Celsius la Miercurea Ciuc, în timp ce la Întorsura Buzăului, în judeţul Covasna, s-au înregistrat minus 8 grade, acestea fiind cele mai scăzute temperaturi din toamna acestui an.

138 afișări
Imaginea articolului Temperaturi de -9 grade Celsius la Miercurea Ciuc şi  -8 grade la Întorsura Buzăului

Temperaturi de -9 grade Celsius la Miercurea Ciuc şi -8 grade la Întorsura Buzăului (Imagine: Nici Mircea/Mediafax Foto)

"La Miercurea Ciuc, s-a consemnat, după ora 8:00, minima la nivelul judeţului Harghita, de minus 9 grade Celsius" a precizat meteorologul de la Staţia Miercurea Ciuc, Gyorfi Tunde.

Gerul s-a lăsat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în toată zona depresionară, aducând în zori minime de minus 7,1 grade la Joseni, minus 6,6 la Topliţa şi de minus 5 grade la staţia Meteo Bucin.

În trecătoarea Bucin este şi zăpadă, stratul depus măsurând cinci centimetri.

În tot judeţul Harghita s-a semnalat îngheţ la sol, astfel că poliţiştii rutieri îi atenţioneză pe şoferii care tranzitează zonele montane să-şi doteze autovehiculele cu anvelope de iarnă.

Meteorologii avertizează că vremea se menţine geroasă şi în intervalul următor, duminică dimineaţă fiind prognozate minime de minus 8 grade Celsius în judeţul Harghita.

Minima absolută a lunii octombrie în Harghita, de minus 13,5 grade Celsius, a fost consemnată la Miercurea Ciuc în anul 1988, în vreme ce maxima absolută înregistrată în octombrie a fost de 30,6 grade în 1952.

În judeţul Covasna, cele mai scăzute temperaturi din această toamnă au fost înregistrate în sâmbătă dimineaţă în mai multe localităţi din judeţ, la Întorsura Buzăului termometrele indicând, la ora 08.30, minus 8 grade Celsius.

Şi în alte zone ale judeţului Covasna temperaturile au scăzut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în municipiul Sfântu Gheorghe înregistrându-se, sâmbătă dimineaţă, minus 6 grade Celsius, iar în oraşele Târgu Secuiesc şi Baraolt minus 5 grade Celsius.

La Întorsura Buzăului, în luna februarie a anului 2005, a fost cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată în acestă zonă, şi anume minus 36 grade Celsius.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici