Tentative de fraudă pe patformele de anunţuri. Cele mai multe vizează moda şi electronicele

Platforma de anunţuri la nivel naţional, OLX, avertizează utilizatorii cu privire la tentativele de fraudă online. În ultimele două luni cele mai multe tentative i-au vizat pe cumpărătorii de obiecte de modă şi de electronice.

252 afișări
Imaginea articolului Tentative de fraudă pe patformele de anunţuri. Cele mai multe vizează moda şi electronicele

Potrivit datelor companiei, până prezent, 60% dintre fraudele care au loc pe platformele de tip marketplace sunt raportate către bănci, 30% sunt raportate către platforma online, iar aproximativ 10% nu sunt anunţate.

Cele mai recente date colectate de companie arată că, numai în ultimele două luni, cele mai vulnerabile categorii de produse, ca număr de utilizatori, au fost: modă (33%), electronice (30%), casă şi grădină (14%), mama şi copilul (10%), sport (7%) şi 6% (piese auto). Majoritatea victimelor fraudelor cibernetice provin din mediul urban (80%), inclusiv din Bucureşti (25%).

Majoritatea tentativelor de tip „phishing” ajung la consumator prin intermediul social media, e-mail-ului, dar pot veni şi prin mesaje text, mesaje directe sau chiar apeluri telefonice, atacatorul pretizând că este interestat de achiziţionarea produsului. Textul mesajului va fi conceput într-o manieră în care atacatorii vor încearca să obţină date cu caracter sensibil, să îi facă pe consumatori să deschidă un site web sau poate un fişier care conţine malware.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici