Termen pe fond în dosarul în care Şantierul Naval Constanţa cere anularea licitaţiei pentru corvete

La Curtea de Apel Constanţa începe, miercuri, procesul pe fond în dosarul în care Şantierul Naval Constanţa, în calitate de reclamant, a acţionat în instanţă Guvernului României, prin Ministerul Apărării Naţionale, solicitând anularea licitaţiei pentru corvete.

473 afișări
Imaginea articolului Termen pe fond în dosarul în care Şantierul Naval Constanţa cere anularea licitaţiei pentru corvete

Termen pe fond în dosarul în care Şantierul Naval Constanţa cere anularea licitaţiei pentru corvete

Solicitarea de anulare a licitaţiei pentru corvete cerută de Şantierul Naval Constanţa, în calitate de reclamant, împotriva Guvernului României, prin Ministerul Apărării Naţionale, are termen azi la Curtea de Apel Constanţa.

Acţiunea se bazează pe faptul că norme europene privind achiziţiile publice ar fi încălcate în acest caz.

Potrivit datelor oficiale, prezentate în portalul Curţii de Apel Constanţa, dosarul, de contencios administrativ şi fiscal, a fost deschis la Secţia a II-a civilă de către Şantierul Naval Constanţa SA, în calitate de reclamant, împotriva Guvernul României, prin Ministerul Apărării Naţionale.

Dosarul este în stadiul procesului de fond, obiectul acestuia fiind „anulare acte administrativ cu caracter normativ”.

Dosarul figurează ca fiind înregistrat la data de 19 octombrie 2018.

Prin acesta, Şantierul Naval Constanţa SA solicită anularea în tot a HG nr. 48 / 2018”, act normativ care fundamentează derularea procedurii de achiziţie aferentă Programului de înzestrare esenţial „Corvetă multifuncţională”.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, declara că nu se putea lua o hotărâre în termen în privinţa achiziţiei noilor corvete, având în vedere faptul că Şantierul Naval Constanţa a atacat în contencios-administrativ hotărârea de guvern privind programul de înzestrare.

Ministerul Apărării Naţionale anunţa, vineri seară, că a suspendat procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţionale şi că a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, „în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii”.

Decizia a venit în condiţiile în care Gabriel Leş, anunţa, la finalul anului 2018, că termenul limită pentru luarea unei decizii privind achiziţia corvetelor era 12 ianuarie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici