Termenul de adoptare a noilor organigrame din structurile locale a expirat. 99,99 la sută din organigramele trimise spre avizare, aprobate

Autorităţile locale au avut termen până luni, 16 august, să adopte noile organigrame, conform deciziei Executivului de reducere a numărului de posturi în sistemul public. Aproape toate organigramele instituţiilor publice locale din toată ţara care au fost refăcute, conform prevederilor ordonanţei privind reducerea numărului de angajaţi din administraţia publică, au fost avizate, a declarat şeful ANFP, Szakal Andras.

151 afișări
Imaginea articolului Termenul de adoptare a noilor organigrame din structurile locale a expirat. 99,99 la sută din organigramele trimise spre avizare, aprobate

Termenul de adoptare a noilor organigrame din structurile locale a expirat. 99,99 la sută din organigramele trimise spre avizare, aprobate (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

"Încă nu au fost finalizate situaţiile privind numărul total al funcţiilor de conducere, de execuţie şi al celor contractuale din instituţiile administraţiei publice locale din toată ţara, însă, la nivel de procent, putem spune că 99,99 la sută din noile organigrame au primit aviz favorabil", a declarat luni, pentru MEDIAFAX, preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), Szakal Andras.

Potrivit preşedintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, din cele 3.227 de organigrame doar 14 nu au fost avizate.

Între cele 14 organigrame neavizate se află şi organigrama Primăriei Cogealac, din judeţul Constanţa, (unde primarul şi viceprimarul au fost arestaţi preventiv în urma unui scandal privind amplasarea unui parc eolian-n.r.) sau organigrama Primăriei din localitatea Iepureşti, judeţul Giurgiu, (unde există un conflict în desfăşurare între primar şi Consiliul Local-n.r.).

Toate cele 14 cazuri de organigrame neavizate sunt fie de la instituţii cu probleme ale primarilor sau viceprimarilor, fie de la instituţii la care există alte probleme care nu ţin de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, a precizat sursa citată.

Totodată, între cele 14 sunt şi cazuri în care noile organigrame propuse spre avizare nu respectă numărul legal de funcţionari prevăzut de legislaţia în materie.

Premierul Emil Boc avertiza, în 1 august, că Guvernul va sista transferul de fonduri către bugetele locale în cazul în care administraţiile nu modifică până la jumătatea lunii august organigramele structurilor locale.

Primul-ministru susţinea, în videoconferinţa cu prefecţii, că data de 16 august este termenul limită până la care autorităţile locale trebuie să adopte noile organigrame.

"Dacă nu se face, le tăiem banii. Asta este singura sancţiune. Nu mai primesc bani din cotele defalcate, de la Bucureşti, şi atunci să vedem cum se vor descurca consiliile judeţene sau primăriile cu proprii lor bani, dacă nu fac acest proces de restructurare", afirma Boc.

Premierul preciza că organigramele trebuie să fie trimise spre avizare la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici