Tibi Uşeriu s-a întors acasă întreg, după abandonul de la Yukon Arctic Ultra: M-am repatriat cu toate degetele la purtător

Maratonistul Tibi Uşeriu a ajuns în România şi a anunţat că este în stare bună şi a scăpat „fără sechele”, după degerăturile suferite la 24 de ore de la startul ultramaratonului Yukon Arctic Ultra. Uşeriu a început recuperarea şi se pregăteşte de o nouă aventură, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2494 afișări
Imaginea articolului Tibi Uşeriu s-a întors acasă întreg, după abandonul de la Yukon Arctic Ultra: M-am repatriat cu toate degetele la purtător

Tibi Uşeriu s-a întors acasă după Yukon Arctic Ultra: M-am repatriat cu toate degetele la purtător

Tibi Uşeriu s-a întors acasă, în România după o săptămână petrecută la Whitehorse General Hospital unde a fost transporat cu un elicopter după ce a suferit degerături la degetele de la picioare, după 24 de ore de la start-ul ultramaratonului Yukon Arctic Ultra.

Deşi medicii au fost rezervaţi iniţial legat de starea de sănătate a sportivului şi nu i-au putut spune dacă vor reuşi să îi salveze degetele de la amputare, tratamentele efectuate într-un dintre cele mai bune spitale din lume în tratarea degerăturilor au avut rezultate şi Tibi Uşeriu a reuşit să se întoarcă acasă 1fără sechele”.

“Prieteni, vă mulţumesc şi vă sunt recunoscător pentru gândurile şi mesajele voastre de încurajare. Citindu-le, am trecut ceva mai uşor peste aceste zile de frustrare şi durere, mai puţin plăcute decât mi-aş fi dorit. M-am repatriat miraculos cu toate degetele la purtător şi sper să rămână şi pe mai departe la locul lor. (...).

Sunt acasă acum între ai mei de la Tăşuleasa şi lucrez la recuperare şi reconfigurări ale traseului meu viitor. Aştept să mă întorc cât de curând la lucrurile pe care le iubesc şi pe care va trebui să le iau din nou şi din nou, de la capăt, până la capăt. Să ne vedem cu bine umblând pe Via Transilvanica, veseli şi sănătoşi. Şi de ce nu, chiar alergând la vară pe Via Maria Theresia. Drumul cel bun ne stă mereu înainte” a scris, marţi, pe Facebook, Tibi Uşeriu.

Ultramaratonistul a povestit şi că în timp ce se afla în Spitalul din Whitehorse a avut parte de o vizită neaşteptată a unei familii de români care s-au stabilit în Yukon şi care l-au ajutat să ajungă cu bine la aeroport.

Tibi Uşeriu este singurul maratonist român care a participat la Yukon Arctic Ultra, unul dintre cele mai grele maratoane de pe planetă care se desfăşoară în Canada, într-o zonă sălbatică, la temperaturi care pot ajunge până la – 50 de grade Celsius.

El a luat startul pe 3 februarie, însă, după 24 de ore şi aproape 100 de kilometri parcurşi, a fost obligat organizatori să renunţe la cursă după ce în timpul somnului i-au degerat degetele de la picioare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici