Tichete cadou şi de vacanţă, numai în limita bugetului

Autorităţile şi instituţiile publice vor putea acorda angajaţilor tichete cadou şi tichete de vacanţă, dar numai cu condiţia încadrării în cheltuielile aprobate cu această destinaţie, conform înţelegerii convenite, sâmbătă, la Palatul Victoria, între reprezentanţii Guvernului şi cei ai sindicatelor.

39 afișări
Imaginea articolului Tichete cadou şi de vacanţă, numai în limita bugetului

Tichete cadou şi de vacanţă, numai în limita bugetului

În ceea ce priveşte autorităţile locale, acestea vor acorda tichetele numai din veniturile proprii.

Surse ministeriale au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că Guvernul intenţionează să interzică autorităţilor şi instituţiilor publice să acorde angajaţilor tichete cadou şi tichete de vacanţă, până la sfârşitul acestui an, interdicţia fiind deja inclusă într-un proiect de ordonanţă de urgenţă.

Sistarea tichetelor a nemulţumit sindicatele, care au anunţat că vor cere Executivului să revină asupra acestei intenţii.

Surse din Ministerul Turismului au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că ministrul de resort, Elena Udrea, va propune în şedinţa Guvernului de săptămâna viitoare ca decizia de acordare a tichetelor de vacanţă să aparţină fiecărei instituţii publice, în funcţie de resursele bugetare.

Guvernul estima la acel moment că în 2009 aproximativ 100.000 de angajaţi ar putea beneficia de tichete de vacanţă, iar scutirile la impozite prevăzute de lege ar putea diminua cu 35.992.800 lei încasările la bugetul de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici