Toader, după întâlnirea cu Dragnea şi Tăriceanu: Nu există un proiect privind amnistia

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, că nu este în sarcina lui să decidă nici oportunitatea, nici constituţionalitatea promovării unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea, el reluând tema potrivit căreia la MJ nu există niciun astfel de proiect.

857 afișări
Imaginea articolului Toader, după întâlnirea cu Dragnea şi Tăriceanu: Nu există un proiect privind amnistia

Toader, după întâlnirea cu Dragnea şi Tăriceanu: Nu există un proiect privind amnistia

”Un act normativ are în el două componente. O componentă de oportunitate în adoptare - componentă-decizie care cade în sarcina exclusivă a decidentului şi o componentă de constituţionalitate, dacă vorbim de ordonanţă sau de de lege. Nu e în sarcina mea să decid nici oportunitatea, nici constituţionalitatea. E a decidentului, că eu nu sunt”, a declarat, joi, minsitrul Justiţiei, Tudorel Toader.

El a afirmat încă o dată că la Ministerul Justiţiei nu a existat şi nu există un proiect de ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

Pe acelaşi subiect, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, într-o emisiune televizată, că în România „trebuie dată amnistie” din cauza abuzurilor din justiţie şi a magistraţilor care au dosare penale.

„La un moment dat, în această ţară, trebuie dată amnistie. Nu ştiu când, peste un an, peste doi, când vor dori Parlamentul sau Guvernul, pentru că nu mai vorbim de alte abuzuri, miile de magistraţi cărora li s-au făcut dosare penale credeţi că ei au judecat sau judecă doar după propria conştiinţă şi doar după probe, dincolo de orice îndoială rezonabilă? Eu cred că nu”, a declarat, duminică seară, la România TV, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

El a adăugat că nu vrea amnistia pentru el şi a îndemnat la excluderea sa dintr-un asemenea act.

„S-a tot vorbit că vreau eu neapărat pentru mine. Nu domnule, nu pentru mine vreau. Dacă ar fi după mine, să dea o amnistie în care să mă excludă pe mine”, a indicat Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici