Tobă: Descinderile nu au legătură cu factori externi Poliţiei şi DIICOT

Şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, a declarat, luni, că declanşarea acţiunii privind descinderile de duminică în dosarul furtului de arme de la Ciorogârla nu are nicio legătură cu factori externi Poliţiei sau DIICOT, eliminând posibilitatea unei influenţe a preşedintelui Băsescu.

19 afișări
Imaginea articolului Tobă: Descinderile nu au legătură cu factori externi Poliţiei şi DIICOT

Chestorul Petre Tobă (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Chestorul Tobă a răspuns astfel unei întrebări privind faptul că preşedintele Traian Băsescu i-a felicitat, în 23 decembrie, pe angajaţii MAI pentru eforturile extraordinare în diverse situaţii, printre care şi cazul dispariţiei muniţiei de la Ciorogârla, anchetă în care duminică au avut loc descinderi.

"În primul rând, nu vreau să comentez declaraţiile domnului preşedinte. În al doilea rând, dânsul fiind şeful Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) nu mi se pare anormal să fie informat în legătură cu probleme de securitate naţională. Totuşi, momentul operativ de declanşare a acţiunii nu are legătură cu factori externi Poliţiei şi DIICOT", a arătat şeful IGPR.

Armele găsite în urma percheziţiilor din cadrul anchetei privind furtul de la unitatea de la Ciorogârla sunt în stare de funcţionare şi nu au fost folosite până în prezent, fiind furate fără muniţia aferentă, a declarat luni, inspectorul general al Poliţiei Române, Petre Tobă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici