Tolea Ciumac va fi liber într-o lună

Tribunalul Braşov a admis, miercuri, cererea lui Anatolie Ciumac de contopire a pedepsei de patru ani de închisoare, dată de Tribunalul Braşov în dosarul "Scotch", cu pedeapsa de doi ani şi jumătate dată de Tribunalul Madrid, ceea ce înseamnă că acesta mai are de executat maxim o lună de închisoare.

28 afișări
Imaginea articolului Tolea Ciumac va fi liber într-o lună

Tolea Ciumac va fi liber într-o lună (Imagine: Mediafax Foto)

De asemenea, la Tribunalul Braşov a sosit de la Tribunalul din Madrid toată documentaţia necesară, tradusă în limba română, care demonstrează faptul că Anatolie Ciumac este aceeaşi persoană cu Anatolie Clamac şi Alexander Ratco, nume sub care apare în documentele spaniole.

Avocatul lui Ciumac, Claudiu Prunaru, a solicitat instanţei eliberarea condiţionată a clientului său, solicitare ce a fost respinsă de judecătorul de caz.

"Cert este că clientul meu a ispăşit în total trei ani şi 11 luni din pedeapsă, ca urmare a admiterii contopirii pedepselor. Asta înseamnă că mai are maxim o lună de stat, poate chiar mai puţin. Oricum, conform legii, va intra în comisia pentru eliberări condiţionate a penitenciarului, deoarece a ispăşit mai mult de două treimi din pedeapsă", a declarat avocatul Prunaru pentru corespondentul MEDIAFAX, după şedinţa de judecată.

Anatolie Ciumac a solicitat, în 21 mai, contopirea pedepsei de patru ani de închisoare, dată de Tribunalul Braşov în dosarul "Scotch", în care este acuzat de tentativă de omor, cu pedeapsa de doi ani şi jumătate dată de Tribunalul Madrid, pedeapsă pe care a ispăşit-o sub numele de Alexander Ratco.

La termenul trecut al procesului de la Tribunalul Braşov, Ciumac a explicat instanţei că în noiembrie 2002, în Spania, a avut o cerere admisă de întrerupere a pedepsei pentru câteva luni, însă în martie 2003 a fost din nou arestat pentru acte false, în Barcelona şi atunci s-a creat confuzia cu numele de Clamac.

"Deşi m-am recomandat cu numele de Ciumac, autorităţile spaniole au înţeles greşit numele pronunţat de mine şi au scris Anatolie Clamac. Însă după aceea am fost amprentat şi s-a stabilit indetitatea mea între Clamac, Ciumac şi Alexander Ratco. Am fost reîncarcerat la Madrid, iar imediat după aceea au fost demarate procedurile de extrădare", a declarat Ciumac în faţa instanţei.

Poliţiştii de la Direcţia de Investigaţii Criminale şi de la Serviciul de Intervenţie şi Acţiuni Speciale din IGPR au pus în executare, în 11 martie, mandatul emis pe numele lui Anatolie Ciumac, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare în dosarul "Scotch" în care este acuzat de tentativă de omor în urma scandalului din 1999 de la un bar de noapte din Braşov. În acest caz există o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Scandalul de la Scotch Club, din 24 iunie 1999, a izbucnit din cauza rivalităţii dintre Ciumac şi un cunoscut membru al lumii interlope braşovene, Marius Ilie, răfuiala terminându-se cu focuri de armă şi maşini incendiate în centrul Braşovului. În urma altercaţiei, trei persoane au fost rănite, dintre care una a rămas paralizată pe viaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici