Toni Greblă: Desfiinţarea SIIJ, şi revenirea dosarelor la aceleaşi autorităţi, e un semnal de a disciplina mai ales judecătorii

  • Desfiinţarea SIIJ întăreşte puterea procurorului de caz asupra magistraţilor
  • Dosarele SIIJ vor ajunge la DNA şi DIICOT pentru anchetă
  • Toni Greblă: Nimeni care a comis astfel de abuzuri nu a răspuns până acum
6234 afișări
Imaginea articolului Toni Greblă: Desfiinţarea SIIJ, şi revenirea dosarelor la aceleaşi autorităţi, e un semnal de a disciplina mai ales judecătorii

Toni Greblă: Desfiinţarea SIIJ sau semnalul dat, şi revenirea dosarelor la aceleaşi autorităţi, e un semnal de a disciplina

În ultima zi a anului, pe 31 decembrie 2020, noul ministru al Justiţiei a trimis la CSM proiectul de desfiinţare a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Numai că, aşa cum ne-au obişnuit politicienii, una a spus ministrul, alta am descoperit că era în proiect.
 
Uite ce spunea ministrul Stelian Ion: „Vreau să vă fac precizarea că din proiectul iniţial de lege am păstrat doar partea referitoare la desfiinţarea SIIJ, eliminând celelalte articole care se refereau la aşa zise imunităţi ale judecătorilor şi procurorilor care nici aceştia nu le ceruseră şi din punctul meu de vedere nu-şi aveau locul în acest proiect de lege”.
 
Toni Greblă, fost judecător al Curţii Constituţionale, care timp de 4 ani a fost anchetat, judecat şi achitat definitiv, spune de ce consideră important ca Secţia să rămână în picioare şi prin ce a trecut  din cauza procurorilor.
 
„Nu numai a procurorilor, ci a sistemului de forţă. SRI, DNA, şi apoi prelungită această falangă în justiţie tocmai la acei judecători cărora li se făcuseră şi lor dosare pentru a deveni, pe această cale mult mai ascultători.
 
Vorbesc în calitate de om care a trecut printr-un asemenea abuz comis de instituţiile statului şi având în vedere şi calitatea mea de jurist. 
 
Din această cauză, consider că desfiinţarea sau semnalul pentru desfiinţarea secţiei şi revenirea dosarelor la aceleaşi autorităţi sub care s-au comis abuzurile e un semnal de a disciplina fie procurorii, dar mai ales judecătorii”, a afirmat Toni Greblă, fost judecător CCR
 
Desfiinţarea SIIJ, propusă de deputatul USR, ce ocupă şi funcţia de ministru al Justiţiei, este un obiectiv important al coaliţiei de guvernare.
 
După obţinerea avizelor necesare, proiectul va intra în dezbaterea Parlamentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici