Toţi cei 690 de câini din adăposturile Sectorului 2, adoptaţi la distanţă

Toţi cei 690 de câini din adăposturile Primăriei Sectorului 2 au fost adoptaţi la distanţă, astfel că adoptatorii lor, mulţi din străinătate, plătesc o taxă lunară de 77 de lei pentru păstrarea în adăpost şi îngrijirea fiecărui animal, potrivit reprezentanţilor autorităţii locale a Sectorului 2.

1213 afișări
Imaginea articolului Toţi cei 690 de câini din adăposturile Sectorului 2, adoptaţi la distanţă

Toţi cei 690 de câini din adăposturile Sectorului 2, adoptaţi la distanţă (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Centrul Teritorial Veterinar al Sectorului 2 a dat spre adopţie la distanţă, iubitorilor de animale, toţi cei 690 de câini pe care îi are în adăposturile proprii şi care au fost preluaţi, de-a lungul timpului, din curţile spitalelor, grădiniţelor, şcolilor sau la solicitarea unor persoane care nu mai puteau să-i îngrijească din diverse motive şi urmau să-i arunce în stradă.

Cei care au adoptat la distanţă un câine şi-au luat angajamentul de-a achita lunar suma de 77 de lei pentru fiecare exemplar în parte, sumă din care se asigură cazarea, întreţinerea şi asistenţa sanitar - veterinară de specialitate.

Cei mai mulţi câini au fost adoptaţi la distanţă de cetăţeni din Franţa, urmaţi de cei din Anglia, Germania, SUA, dar şi din Canada, Danemarca, Elveţia, Italia şi Luxemburg. Şi românii au fost interesaţi de adopţia la distanţă a unui câine din Sectorul 2, iubitorii de animale autohtoni fiind din Bucureşti, Arad, Braşov, Oradea, Craiova, Constanţa sau Sibiu.

Fiecare adoptator a încheiat un contract angajament cu Centru Teritorial Veterinar Sector 2 prin care asigură cheltuielile aferente întreţinerii câinelui pe care l-a ales, acesta fiind obligat să anunţe centrul cu cel puţin 30 de zile înainte despre intenţia de reziliere a documentului.

Prin hotărârea Consiliului Local al Sectorului 2 au fost stabilite condiţiile de adopţie la distanţă, fiind stabilită şi taxa lunară de 77 de lei pe care trebuie să o plătească adoptatorul pentru un câine.

Adăposturile gestionate de Primăria Sectorului 2 se află la Butimanu, în judeţul Dâmboviţa, şi la Tânganu, în Ilfov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici