Trafic aerian îngreunat la Timişoara: Avioanele pot ateriza şi decola în condiţii meteo cu vizibilitate redusă

Aeroportul Internaţional Timişoara are cea mai sigură pistă din România, pe care pot ateriza şi decola avioane în condiţii meteo cu vizibilitate scăzută, iar întârzierile sunt reduse la minim, instituţia obţinând un certificat european în premieră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

197 afișări
Imaginea articolului Trafic aerian îngreunat la Timişoara: Avioanele pot ateriza şi decola în condiţii meteo cu vizibilitate redusă

Trafic aerian îngreunat la Timişoara: Avioanele pot ateriza şi decola în condiţii meteo cu vizibilitate redusă

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, Aeroportul Internaţional Timişoara este primul din ţară certificat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română, cu respectarea cerinţelor stabilite prin Regulamentul Uniunii Europene nr. 139/2014.

“Noul certificat atestă că Aeroportul Internaţional Timişoara îndeplineşte cerinţele de fond şi cele esenţiale privind aerodromurile, stabilite de Regulamentul (UE) 216/2008 şi regulile sale de implementare stabilite prin Regulamentul (UE) nr.139/2014. Prin condiţiile noului certificat se atestă caracteristicile pistei de aterizare-decolare cu cod de referinţă 4D, operare în condiţii de vizibilitate redusă şi un sistem de management conform normelor Agenţiei Europene Privind Siguranţa Aviaţiei Civile EASA”, se arată în comunicatul Aeroportului Internaţional Timişoara.

Prin urmare, la aeroportul din Timişoara, aeronavele pot ateriza în condiţii meteo cu vizibilitate scăzută pe ambele direcţii, dinspre est şi dinspre vest, fiind singura pistă din ţară dotată la acest nivel pentru proceduri de aterizare în condiţii de vizibilitate redusă, categoria II/IIIA. Cele două direcţii de aterizare şi decolare oferă şi un avantaj aeroportului, fiind reduse la minim întârzierile cauzate de condiţiile meteo nefavorabile şi de condiţiile de vizibilitate redusă.

De asemenea, categoria aerodromului – 4D, arată că la Timişoara pot ateriza aeronave de mari dimensiuni precum AIRBUS A310 sau BOEING 767.

”Aceste investiţii realizate în vederea certificării nu sunt vizibile sau tangibile pentru publicul larg, însă sunt de mare importanţă pentru funcţionarea unui aeroport la standarde europene şi conferă un grad maxim de siguranţă pentru pasageri. Această certificare dovedeşte încă o dată că Aeroportul Internaţional Timişoara îndeplineşte standardele cele mai înalte din punct de vedere operaţional şi al siguranţei. Faptul că am intrat într-un sistem european de auditare a calităţii ne satisface în acest moment, dar ne şi obligă pe viitor. Important este că pentru pasageri, este o confirmare în plus că transportul aerian, pe lângă faptul că este cel mai rapid, este şi cel mai sigur mod de transport public”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici