Video FOTO Avionul “Sarmizegetusa” a intrat în flota Tarom şi a fost ”botezat” cu tunuri cu apă

Avionul Boeing 737-800, achiziţionat recent şi numit “Sarmizegetusa”, a fost prezentat miercuri dimineaţa oficialităţilor. Printre cei prezenţi la eveniment, s-au numărat premierul Sorin Grindeanu, miniştrii Transporturilor şi Internelor, Liviu Dragnea şi ambasadorul Hans Klemm. Noua aeronavă a fost ”botezată” cu tunuri cu apă.

8283 afișări

Ministrul Transporturilor a semnat în urmă cu două săptămâni contractul de achiziţie a două aeronave Boeing 737-800 New Generation pentru flota Tarom.

Avionul  “Sarmizegetusa” a survolat demonstrativ deasupra aeroportului. 

”Tarom e o companie de mândrie naţională. Şi vrem nu doar să îşi revină, ci să devină o companie de referinţă. Sper ca Ministrul Transporturilor, sub coordonarea premierului, să ducă la capăt angajamentul nostru cu 30 de aeronave. Sunt mândru şi e prima dată când am intrat cu emoţie într-o aeronavă. Abia aştept să vină şi următoarea”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Cele două aeronave sunt achiziţionate în leasing pe o perioadă de 10 ani, iar capacitatea lor este de 189 de locuri. Decizia de cumpărare a venit după ce două Airbus A310 au fost scoase din flota Tarom în cursul anului trecut.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).­

Grindeanu: “Sarmizegetusa”, primul avion din cele 30 prevăzute în programul de guvernare

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, pe aeroportul „Henri Coandă”, la evenimentul de intrare în flotă a unui avion Boeing 737-800, că noua aeronavă, denumită “Sarmizegetusa”, este prima dintre cele 30 prevăzute în programul de guvernare, fiind nevoie de schimbarea flotei Tarom.

„Azi am ţinut şi eu şi domnul preşedinte (Liviu Dragnea, n.r.) şi domnul ambasador (Hans Klemm, n.r.) să venim să dăm un semnal puternic, un semnal de încurajare pentru compania Tarom (...). Este prima aeronavă din cele 30, are 189 de locuri, autonomie de aproape 6000 de km. Era nevoie şi e nevoie de schimbarea flotei Tarom”, a spus Grindeanu.

„Semnalul cred că este extrem de important – cel care arată voinţa Guvernului, a coaliţiei care susţine Guvernul, pe care vrem să-l dăm - de încurajare către o companie de tradiţie”, a adăugat Grindeanu.

La rândul său, liderul PSD Liviu Dragnea şi-a exprimat speranţa ca angajamentul din programul de guvernare să fie îndeplinit.

„Pentru noi, Tarom este o companie de mândrie naţională şi ambiţia noastră este ca Tarom nu numai să-şi revină, ci să devină o companie de referinţă în zonă şi în regiune. Sper ca ministrul Transporturilor, compania Tarom, sub coordonarea primului-ministru, să ducă la capăt angajamentul nostru cu cele 30 de aeronave”, a spus Dragnea.

Ministrul Transporturilor a semnat în urmă cu două săptămâni contractul de achiziţie a două aeronave Boeing 737-800 New Generation pentru flota Tarom.

Avionul Boeing 737-800, achiziţionat recent şi numit “Sarmizegetusa”, a fost prezentat miercuri dimineaţa oficialităţilor, printre cei prezenţi la eveniment fiind premierul Sorin Grindeanu, miniştrii Transporturilor şi Internelor, dar şi Liviu Dragnea şi ambasadorul Hans Klemm.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici