Trafic rutier dificil la intrarea de pe Autostrada Soarelui în Constanţa

Traficul rutier se desfăşura cu dificultate, vineri, ca în fiecare week-end, la intrarea de pe Autostrada Soarelui pe DN 22C, în judeţul Constanţa, cozile formate de autoturisme pe A2 fiind lungi de câţiva kilometri.

146 afișări
Imaginea articolului Trafic rutier dificil la intrarea de pe Autostrada Soarelui în Constanţa

Trafic rutier dificil la intrarea de pe Autostrada Soarelui în Constanţa (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit şefului Serviciului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, subcomisarul Tudorel Dogaru, pe DN 22 C şi la terminarea Autostrăzii Soarelui se circulă bară la bară, autoturismele formând cozi lungi de câţiva kilometri.

Situaţia apare la fiecare sfârşit de săptămână, când spre mare se îndreaptă un număr mare de turişti, deoarece de pe autostradă, unde se circulă pe două benzi pe sens şi cu viteze de 130 Km/h, se intră pe DN 22C, Cernavodă - Medgidia - Basarabi, care are o singură bandă pe sens, iar viteza maximă legală este de 90 Km/h. Mai mult, intrarea de pe A2 pe DN 22C se face într-o curbă strânsă, în care viteaza de deplasare a autoturismelor este foarte mică.

Poliţiştii recomandă ca rută alternativă DN 2 Bucureşti - Urziceni şi în continuare DN 2A Slobozia - Hârşova - Constanţa. De asemenea, se poate părăsi Autostrada Soarelui în dreptul localităţii Lehliu şi circula în continuare pe DN 3 Lehliu - Călăraşi. Apoi se trece Dunărea cu bacul şi se merge de la Ostrov, înainte pe DN 3, înspre Adamclisi, Cobadin, Basarabi, până la Constanţa.

În această perioadă, pe tronsonul Cernavodă - Constanţa acţionează opt agenţi ai Poliţiei Rutiere, pentru fluidizarea traficului, plus alte echipaje cu aparate radar, principalele ţinte fiind şoferii vitezomani şi cei care se hazardează în depăşiri periculoase. Poliţiştii fac un apel către şoferi ca pe tronsonul Cernavodă - Constanţa să-şi păstreze calmul şi să nu efectueze depăşiri decât în situaţii de excepţie ori acolo unde drumul permite.

Subcomisarul Tudorel Dogaru le recomandă turiştilor care se îndreaptă către sudul litoralului, către Mangalia şi staţiunile adiacente, să folosească şi ruta ocolitoare Autostrada Soarelui - DJ223 Cochirleni - Rasova - Alimanu, DN3 Ion Corvin - Adamclisi - Deleni, DJ307 Şipote - Furnica - Olteni, DJ391A Viroaga - Cerchezu - Mangalia.

Probleme de circulaţie se înregistrează şi pe DN 39 Constanţa - Mangalia, în zona localităţii Eforie, şi aici cozile întinzându-se pe câţiva kilometri lungime. Agenţi de poliţie se află pe sensul de mers spre Mangalia, încercând să fluidizeze traficul pe cât posibil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici