Traficanţi de migranţi care racolau cetăţeni irakieni şi sirieni pentru a-i trece graniţa, reţinuţi

Trei persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Bucureşti pentru trafic de migranţi, fiind acuzate că făceau parte dintr-o reţea formată din cetăţeni români, bulgari şi turci, care racolau persoane de naţionalitate siriană şi irakiană pentru a le trece ilegal graniţa în România.

158 afișări
Imaginea articolului Traficanţi de migranţi care racolau cetăţeni irakieni şi sirieni pentru a-i trece graniţa, reţinuţi

Traficanţi de migranţi care racolau cetăţeni irakieni şi sirieni pentru a-i trece graniţa, reţinuţi

Potrivit unui comunicat trimis de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), mai multe persoane de naţionalitate română, bulgară şi turcă au racolat cetăţeni sirieni şi irakieni, în scopul trecerii ilegale a frontierei de stat a României.

Migranţii erau cazaţi la mai multe adrese din Bucureşti, iar ulterior, într-un timp cât mai scurt, erau călăuziţi spre frontiera de vest a României, intenţionând să ajungă în diverse state din Uniunea Europeană, unde erau sfătuiţi să solicite azil politic, conform sursei citate. De asemenea, fiecare persoană care dorea să ajungă în ţările Uniunii Europene trebuia să achite membrilor grupării aproximativ 5.000 de dolari.

Potrivit sursei citate, doi cetăţeni bulgari şi patru români, profitând de împrejurarea că mai mulţi cetăţeni de naţionalitate irakiană doreau să ajungă în spaţiul Schengen pe fondul escaladării situaţiei conflictuale existentă în Irak, în a doua parte a anului 2014, au ajutat opt migranţi de naţionalitate irakiană să treacă ilegal graniţa, printr-o zonă limitrofă punctului de frontieră Calafat.

Procurorii DIICOT au dispus, în 17 august, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă cei doi cetăţeni bulgari şi patru români pentru constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat, trafic de migranţi.

Trei dintre inculpaţi vor fi duşi, marţi, la Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici