Traficul din Bucureşti: Gabriela Firea cere sancţiuni pentru şoferii care parchează ilegal şi vrea suplimentarea autobuzelor

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat, joi, o şedinţă operativă cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere şi Poliţiei Locale, cărora le-a cerut să îi sancţioneze pe şoferii care parchează ilegal şi obstrucţionează astfel traficul auto în zona marilor intersecţii.

3388 afișări
Imaginea articolului Traficul din Bucureşti: Gabriela Firea cere sancţiuni pentru şoferii care parchează ilegal şi vrea suplimentarea autobuzelor

Gabriela Firea cere sancţiuni pentru şoferii care parchează neregulamentar şi încurcă traficul (Imagine: Andreea Alexandru/ Foto Mediafax)

,,Având în vedere vedere că se apropie luna decembrie, când bucureştenii se pregătesc de sărbători, iar traficul rutier se intensifică, am convocat această întâlnire pentru a putea lua împreună măsuri urgente de fluidizare a circulaţiei şi de prevenire a blocajelor survenite din cauza aglomeraţiei. Voi cere sprijinul Ministerului Afacerilor Interne să suplimenteze numărul poliţiştilor din intersecţii şi din zonele foarte aglomerate, în special în zonele marilor centre comerciale, astfel încât să nu ne confruntăm cu blocaje rutiere sau accidente", a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

Totodată, edilul a mai explicat că este necesar ca Poliţia Rutieră, în colaborare cu Poliţia Locală, să elibereze benzile unice destinate transportului public, în special de pe marile bulevarde şi a cerut Aministratiei Străzilor să refacă marcajele rutiere atât în cadrul lucrărilor de reabilitare cât şi acolo unde este necesar.

,,Am solicitat, de asemenea, RATB să suplimenteze numărul mijloacelor de transport în comun pentru a scurtă timpii de aşteptare şi pentru a preveni aglomeraţia. Voi avea o întâlnire cu primarii de sector cărora le voi solicita să mobilizeze poliţiştii locali pentru a lua măsuri drastice în ceea ce priveşte autoturismele parcate pe marile bulevarde şi care blochează benzi întregi de circulaţie sau chiar mijloace de transport în comun", a mai adăugat Gabriela Firea.

Benzile unice care vor fi intens monitorizate de poliţişti sunt pe Calea Griviţei, bulevardul Unirii, Splaiul Independenţei, bulevardul Constantin Prezan.

În plus, s-a discutat şi despre necesitatea reconfigurării unor intersecţii, montarea unor semafoare şi luarea unor măsuri concrete, rapide, în ceea ce priveşte zonele unde apar cele mai multe probleme, cum ar fi Mall Promenada, pe Calea Floreasca, unde poliţia locală de sector va acţiona pentru regularizarea trecerii de pietoni, iar în cazul trecerii de pietoni de la staţia de metrou Preciziei, poliţia va monta un semafor mobil.

În zona intersecţiei Doamna Ghica, unde pe ambele sensuri de circulaţie se formează ambuteiaje din cauza maşinilor parcate neregulamentar, Poliţia Rutieră şi Poliţia Locală de Sector vor acţiona constant pentru sancţionarea celor care parchează incorect sau obstrucţionează traficul. La fel se va acţiona şi în apropiere de intersecţia Bucur Obor, unde, din cauza maşinilor parcate neregulamentar se circulă pe o singură bandă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici