TRAFICUL aerian şi feroviar, dat peste cap de viscol | CFR a anulat zeci de trenuri din cauza frigului/ Aeroportul Kogălniceanu a fost închis, iar 15 curse aeriene au fost anulate, la nivel naţional

Circulaţia trenurilor de pasageri se desfăşoară şi marţi în condiţii de iarnă, fără linii închise sau trenuri blocate, dar zeci de trenuri sunt anulate din cauza frigului şi a viscolului.

1308 afișări
Imaginea articolului TRAFICUL aerian şi feroviar, dat peste cap de viscol | CFR a anulat zeci de trenuri din cauza frigului/ Aeroportul Kogălniceanu a fost închis, iar 15 curse aeriene au fost anulate, la nivel naţional

TRAFICUL FEROVIAR, dat peste cap de viscol. CFR a anulat zeci de trenuri din cauza frigului

Potrivit CFR Călători, din cele circa 1.200 de trenuri ale CFR Călători, până la orele prânzului, au fost anulate 90 de trenuri, respectiv până în 10 la sută din numărul total.

”În funcţie de evoluţia vremii şi a temperaturilor foarte scăzute ce au implicaţii asupra infrastructurii feroviare şi asupra funcţionalităţii materialului rulant, pot să apară şi alte modificări în programul de circulaţie a trenurilor de pasageri”, arată compania.

Marţi dimineaţă, erau anulate 77 de trenuri.

Traficul de pasageri este preluat, în măsura posibilităţilor, de celelalte trenuri.

Reprezentanţii CFR Călători recomandă pasagerilor să studieze mersul trenurilor înainte de a porni la drum.

Circulaţia trenurilor de pasageri, în continuare în condiţii de iarnă

Potrivit CFR Călători, circulaţia trenurilor de pasageri se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă, în jurul orei 8.00 nu sunt închise linii sau trenuri blocate.

Marţi se menţine măsura de anulare a unor trenuri pentru eliberarea liniilor în vederea facilitării intervenţiilor cu utilaje şi evitarea unor situaţii nedorite pentru pasageri.

Sunt anulate aproximativ 6 la sută din cele circa 1.200 de trenuri CFR Călători care circulă zilnic în România.

Comandamentele de iarnă ale CFR Infrastructură şi CFR Călători sunt operaţionale pentru următoarea perioadă. În zona de sud a ţării - Bucureşti, Craiova, Galaţi şi Constanţa - aflată sub incidenţa codului portocaliu de viscol şi temperaturi scăzute - se desfăşoară operaţiuni cu utilaje de intervenţie, drezine pantograf şi pluguri de zăpadă.

De asemenea, sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenţie, iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă.

CLICK PE IMAGINE PENTRU A VEDEA PANOUL Sosiri / Plecări din Gara de nord Bucureşti

12 curse aeriene au înregistrat întârzieri de până la 40 de minute pe Aeroportul Henri Coandă

Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo, însă marţi dimineaţă, 12 curse aeriene au înregistrat întârzieri de până la 40 de minute, generate de necesitatea degivrării aeronavelor înainte de decolare, anunţă Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, conform programului de zbor.

"Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo. În cursul dimineţii, 12 curse aeriene au înregistrat întîrzieri de până la 40 de minute, generate de necesitsatea degivrării aeronavelor înainte de decolare şi/sau de handlingul la sol îngreunat de condiţiile meteo", se arată într-un comunicat de presă aL Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), remis MEDIAFAX.

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii.

Aeroportul Kogălniceanu din Constanţa a fost închis

Aeroportul Kogălniceanu din Constanţa a fost închis, marţi dimineaţă, informează Centrul Infotrafic. La nivel naţional, 15 curse aeriene sunt anulate.

În judeţul Constanţa, Aeroportul Kogălniceanu a fost închis începând cu ora 6:30.

Pe raza SRPT Craiova au fost anulate 6 curse aeriene, iar pe raza SRPT Bucureşti au fost anulate 8 curse aeriene.

Pe raza SRPT Braşov a fost anulată o cursă aeriană.

De asemenea, în judeţul Constanţa au fost închise porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud Agigea, Midia şi Mangalia.

Totodată, în judeţul Tulcea, a fost închisă Bara Sulina.

În judeţul Teleorman, punctele de trecere a frontierei cu bacul Turnu Măgurele – Nikopol şi Zimnicea – Svishtov au fost închise, din cauza vântului puternic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici