Traficul rutier, restricţionat pe unele porţiuni pe Şoseaua Pipera până în 30 iunie

Circulaţia rutieră va fi restricţionată pe mai multe porţiuni de pe Şoseaua Pipera, măsura fiind dispusă începând de luni până în 30 iunie în contextul lucrărilor la pasajul suprateran Pipera, anunţă, vineri, Administraţia Străzilor.

36 afișări
Imaginea articolului Traficul rutier, restricţionat pe unele porţiuni pe Şoseaua Pipera până în 30 iunie

Traficul rutier, restricţionat pe unele porţiuni pe Şoseaua Pipera până în 30 iunie (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Astfel, circulaţia rutieră va fi închisă pe Şoseaua Pipera, pe tronsonul cuprins între str. Barbu Văcărescu - Calea Floresca - str. Măguricea. Tot pe Şoseaua Pipera, dar pe porţiunea cuprinsă între străzile Elena Caragiani şi Măgurica, traficul rutier va fi restricţionat pe câte o bandă pe sens.

Pe Strada Avionului, precum şi pe Calea Floreasca, între str. Fabrica de Glucoză şi Şoseaua Pipera va fi interzis accesul, cu excepţia celui al riveranilor.

Restul restricţiilor rutiere instituite în zona pasajului vor fi menţinute, potrivit sursei citate.

Lucrările la supralărgirea şoselei Pipera şi construcţia pasajului denivelat sunt în grafic şi vor fi finalizate conform graficului stabilit, la sfârşitul lunii martie urmând să fie ridicaţi stâlpii şi grinzile podului, a declarat, joi, după verificarea lucrărilor, primarul general Sorin Oprescu.

"Lucrarea este în grafic, ba chiar aş putea spune că s-a lucrat în lunile de iarnă. La sfârşitul lunii martie vor apărea stâlpii şi grinzile podului, iar dincolo de Bulevardul Barbu Văcărescu au fost turnate deja toate coloanele şi culeea în întregime", a declarat Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a precizat că proiectul cuprinde atât reabilitarea infrastructurii, cât şi a carosabilului, reţelele electrice fiind relocate în proporţie de 70%, iar cele de apă în proporţie de 60%. Aproape o treime din reţelele de termoficare au fost deviate, iar 20% din reţelele de canalizare au fost relocate.

În privinţa defluirii circulaţiei în zonă, Sorin Oprescu a precizat că în prezent sunt luate în calcul mai multe variante, printre care şi cea privind deschiderea circulaţiei pe Calea Floreasca, ca o alternativă la circulaţia pe Barbu Văcărescu, astfel încât traficul să nu mai fie îngreunat la ieşirea pe Bulevardul Aviatorilor.

Totodată, primarul Capitalei a vorbit despre începerea consolidării podului de la Elvila care, deşi nu era cuprinsă în lucrările prevăzute iniţial pentru zona în cauză, nu vor afecta şi nu vor întârzia proiectul.

"Podul de la Elvila intră în consolidare pentru că anii şi-au spus cuvântul şi deşi nu eram pregătiţi pentru aceste lucrări nu vor exista întârzieri la termenul de finalizare. Se adaugă lucrări în plus la cost însă având în vedere că acest pod nu a mai fost verificat în ultimii 18 ani este bine că vor fi începute", a explicat Sorin Oprescu.

Obiectivul de investiţii are în vedere lărgirea de la două la şase benzi a şoselei Pipera între Calea Floreasca şi calea ferată Bucureşti - Constanţa, precum şi construcţia unui pasaj prin care să se realizeze supratraversarea bulevardului Barbu Văcărescu pe de o parte şi a Căii Floreasca pe de altă parte. Lungimea drumului care va fi realizat este de 1.520 de metri.

Valoarea contractului este de 106.022.831,34 cu TVA, iar durata contractului este de 18 luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici