Traian Igaş şi şeful Poliţiei Române cer ca evaluarea poliţiştilor să fie corectă şi obiectivă

Ministrul de Interne, Traian Igaş, şi şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, le cer şefilor inspectoratelor de poliţie ca evaluarea ofiţerilor şi a subofiţerilor pe acest an să fie corectă şi obiectivă, astfel încât calificativul "foarte bine" să fie acordat doar celor care s-au remarcat.

779 afișări
Imaginea articolului Traian Igaş şi şeful Poliţiei Române cer ca evaluarea poliţiştilor să fie corectă şi obiectivă

Traian Igaş şi şeful Poliţiei Române cer ca evaluarea poliţiştilor să fie corectă şi obiectivă (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), chestorul Liviu Popa, au declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea, după o reuniune la care au participat şefii inspectoratelor judeţene de poliţie, că le-au cerut acestora ca evaluarea să fie "corectă".

"Azi (sâmbătă - n.r.) am transmis un mesaj foarte clar şefilor de inspectorate judeţene, că data de 1 decembrie va fi o zi în care vom face anumite avansări în grad, iar cei care vor fi propuşi de jos în sus să fie doar cei care s-au remarcat în cursul anului. Poliţiştii care au acţionat cu dăruire şi profesionalism - nu voi ezita să-i avansez chiar a doua zi, pentru că vrem să dăm un semnal clar celor care vor să muncească şi să fie profesionişti. De asemenea, le-am cerut ca evaluarea ofiţerilor şi subofiţerilor pe acest an să fie corectă, să reflecte activitatea fiecărui angajat. Cei care şi-au făcut datoria şi s-au remarcat să primească calificativul «foarte bine», dar cei care nu s-au remarcat în mod deosebit să primească calificativele pe care le merită", a declarat ministrul Traian Igaş.

Igaş a adăugat că "în trecut, peste 95 la sută din poliţişti aveau calificative «foarte bine» şi în judeţele unde lucrurile mergeau bine, şi în judeţele unde lucrurile mergeau prost".

La rândul său, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a afirmat că este important ca aparatul poliţienesc să evalueze corect activitatea angajaţilor, fără a se ţine seama de criterii extraprofesionale, de ordin social sau de altă natură.

"Este important să avem o apreciere obiectivă a activităţii poliţiştilor, pentru că nu vreau să mai existe niciun fel de aprecieri de genul că «hai să-i dăm calificativul pentru că altfel nu poate fi avansat sau că altfel, săracul, o să aibă nu ştiu ce alte probleme»…", a spus şeful Poliţiei Române.

În ultimele zile, la Oradea a avut loc o întâlnire a conducerii Poliţiei Române cu toţi şefii inspectoratelor judeţene de poliţie din ţară, pentru analizarea situaţiei operative, ocazie cu care ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi şeful IGPR, Liviu Popa, au avut şi o întâlnire cu conducerea Poliţiei ungare, pentru discutarea unor măsuri care să fie luate de ambele părţi pentru scăderea infracţionalităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici